• DOLAR 32.553
  • EURO 34.889
  • ALTIN 2426.89
  • ...
Adıyaman Müftüsü Taşçı: "Müslümanlar için kesinlikle çaresizlik yoktur"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Türkiye'de salgının görülmesinin ardından alınan tedbirler arasında cami, mescid ve toplu ibadet edilen yerlerin de sosyal mesafenin korunması adına ibadete kapatılmasının ardından Adıyaman İl Müftülüğü Cuma hutbelerinin yanı sıra geçlerle de sosyal medya üzerinden buluşma düzenliyor.

 

Adıyaman merkezde yer alan Yenipınar Camii'nde cumartesi günleri saat 21.00'da Adıyaman İl Müftüsü Mehmet Taşçı tarafından yapılan sohbetleri evlerinden dinleyen gençler manevi değerlerini bu şekilde muhafaza etmeye çalışıyor.

"Salgın bizim için hayatın durması manasına gelmiyor"

Düzenledikleri programla ilgili değerlendirmelerde bulunan Taşçı, "Şu an yalnızca ülkemiz değil tüm dünya bir salgınla mücadele ediyor. Bu salgın bizleri yeni tedbirler ve çareler üretmeye mecbur bırakıyor. Bir salgın var evlerimizden çıkmayacağız ama bu bizim için hayatın durması manasına gelmiyor. Cenabı Allah Kur'an-ı Kerim'de 'Bir işi bitirdiğin zaman başka işe koyul.' buyuruyor. İnananlar ve Müslümanlar için kesinlikle çaresizlik yoktur, çareleri üretmek vardır. Geçici de olsa inşallah uzun sürmez. Cenabı Allah'a duamız odur, o yönden çalışıyoruz. İnşallah kısa bir zamanda bu musibeti üzerimizden def eyler ve eski o güzel günlerimize döneriz. Hazırlık yapmamız gerekiyor. Biz bu süreçte ne yapıp yapıp evlerimizi camilere, mescitlere, kütüphaneye çevireceğiz. " dedi.

"Hizmetimizin inkıtaya uğramamasının mücadelesini veriyoruz"

Sosyal medya üzerinden yapılan sohbetlerle daha önce yapılan hizmetlerin devam edebilmesi adına çalışmalar yürüttüklerini belirten Taşçı, konuşmasına şöyle sürdürdü:

"Bu süreç bittikten sonraki hayatımıza dönüşün hazırlıklarını yapacağız. Biz bu süre içerisinde de bundan önce yapmış olduğumuz hiçbir hizmetimizin inkıtaya uğramamasının mücadelesini veriyoruz. Aynı şekilde bizim aylar öncesinde başlayan gençlik faaliyetlerimiz çerisinde gençlerle sohbetlerimiz vardı. Her hafta muhtelif camilerimizde çiğ köfte ikramlarıyla beraber dini sohbetler yapıyor. Şimdi sosyal mesafe zaruretinden dolayı camilerde, mescitlerde bir araya gelmemiz imkânsız hale geldi. Ne yapacağız, camilere gelemiyorsak, teknolojinin bu imkânlarını kullanarak gençlerimizin, bu yavrularımızın evlerine misafir olacağız, misafir oluyoruz. İlk sohbetimizi geçen hafta yaptık. İstikbalimiz, geleceğimiz olan memleketimizi, vatanımızı emanet edeceğimiz o yavrularımızı, o gençlerimizi yetiştirme adına internet üzerinden sosyal medyayı kullanarak sohbetlerimize, vaazlarımıza, eğitimlerimize kaldığımız yerden devam edeceğiz."(İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir