• DOLAR 32.591
  • EURO 34.827
  • ALTIN 2506.97
  • ...
'Hastaneye gidiyoruz' dediler, cezadan kurtulamadılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Yeni tip Coronavirus (Covid-19) salgını tedbirleri kapsamında 31 büyükşehirde 48 saat süreyle geçerli olacak hafta sonu sokağa çıkma yasağının ardından Gaziantep’te, yasağın ihlal edilmemesi için kent genelinde denetimler artırıldı.

 

Dün gece 24.00'dan itibaren belirli şartlar dışında 31 kent için sokağa çıkma yasağı getirilirken, kararın ardından Gaziantep’te vatandaşlar, yasağa uyarak evlerinde kaldı. Büyük bir sessizliğin hâkim olduğu kentte yapılan uyarılara rağmen yasağı ihlal edenler de oldu.

Kentte Coronavirus tedbirleri kapsamında sokağa çıkma yasağı uygulamasıyla birlikte polis ekipleri de kent genelinde denetimlerini artırdı. Kentin birçok noktasında uygulama yapan ekipler, sokağa çıkan vatandaşlara ceza kesti.

Gaziantep’i de kapsayan 30 büyükşehir ile Zonguldak'ta 48 saat süreyle geçerli olacak sokağa çıkma yasağının ardından Gaziantep’te gün boyu yasağın ihlal edilmemesi için İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis ekipleri tarafından yapılan denetimlerde yasaktan istisna tutulanların dışında yasağı ihlal eden kişilere para cezası kesildi.

Sokağa çıkma yasağının denetimini sağlamak için görev yapan polis ekipleri, birçok noktada uygulama noktası kurarken, yayalara da kimlik kontrolü yapılıyor. Trafik polisleri tek tek araçları durdurup izin belgesi kontrolü yaptı. Sabah saatlerinde sadece yasağı kapsamayan kamu ve özel kurumlarda çalışan kişilerin işe gitmesine izin verildi. İzni olmayanlar ise evde kalmaları konusunda uyarıldı.

Polisler tarafından kentin birçok noktasında yapılan uygulamalarda ise kurallara uymayan vatandaşlara para cezası kesildi.

Vatandaşların sokağa çıkmamasından dolayı sessizliğe bürünen kentte, polis ekipleri devriye geziyor. Bazı bölgelerde polis ekipleri mahalle aralarında gezerek vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Şehitkamil ilçesinin İncilipınar Mahallesi Kııbrıs Caddesinde uygulama yapan trafik polisleri tarafından durdurulan motosiklet sürücüsü, kentteki bir hastanede yakınlarının tedavi gördüğü gerekçesiyle yola çıktıklarını söyledi.

Polis ekiplerinin evrak istemesi üzerine hiçbir belge gösteremeyen sürücü ve yanındaki kişiye 3 bin 150 TL para cezası kesildi. Hıfzıssıhha Kanunu ve İller İdaresi Kanunu'na göre hakkında işlem yapılan gençler ile polis arasında ilginç diyaloglar yaşandı.

Gençler trafik polislerinin kendilerine ceza yazmaması için ısrar etmesi üzerine ekipler, sokağa çıkma yasağı olduğunu hatırlatarak, para cezası kesti.(İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir