• DOLAR 32.386
  • EURO 35.088
  • ALTIN 2326.515
  • ...
Hamas, Halkı Yahudi Yerleşkeleri Konusunda Uyardı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hamas, Siyonist işgal yönetimini Babuş’ Şems köyünü boşaltma kararının sonuçları konusunda uyardı.

İslami Direniş Hareketi (Hamas), işgal altındaki Kudüs`ün doğusunda "E1" olarak adlandırılan bölge toprakları üzerinde kurulan Babu`ş-Şems köyünü boşaltmak isteyen işgal güçlerine karşı durma çağrısında bulundu.

Siyonist işgal yönetiminin Babu`ş-Şems köyünü yıkma tehdidi üzerine Hamas Hareketi dün akşam (12 Ocak Cumartesi) bir bildiri yayınladı. Filistin Enformasyon Merkezi`ne ulaşan bildiride, işgalciye ve Yahudileştirme planlarına meydan okuyan Filistinli aktivistler selamlandı ve işgal yönetimine tehditlerini hayata geçirmeye kalkışmaması uyarısında bulunuldu.

İşgal yönetiminin kararının uluslararası hukuka aykırı olduğunu ve Filistin topraklarına açıkça saldırı sayıldığını belirten Hamas, Babu`ş-Şems köyüne yönelik tehditlerin hayata geçirilmesi için güç kullanılması halinde meydana gelecek tüm olaylardan Siyonist işgal yönetiminin sorumlu olacağını bildirdi.

Yahudi yerleşimi politikasının Siyonistlerin başarısız bir politikası olduğunu ifade eden Hamas Hareketi, bu politikanın Filistin halkının topraklarını terk etmesini sağlayamayacağını ve Filistinlilerin ne pahasına olursa olsun topraklarına bağlı kalacaklarını söyledi.

Uluslararası toplumun işgal yönetiminin ihlalleri karşısında sessizliğini korumasını da eleştiren Hamas, Filistin halkını Yahudileştirme planlarına karşı koymaya davet etti.

filistinhaber

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir