• DOLAR 32.59
  • EURO 34.826
  • ALTIN 2501.079
  • ...
Rahmet Eli Aralık Ayı Faaliyet Raporunu Açıkladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Kurulduğu 2011 yılının Haziran ayından beri, "alan el ile veren el" arasında köprü vazifesi görme şiarıyla yola devam eden Van Rahmet Eli Gıda Bankası ve Muhtaçlarla Dayanışma Derneği, 2012 yılı Aralık ayı faaliyet raporunu kamuoyuyla paylaştı.
 
Konu hakkında açıklama yapan Rahmet Eli Gıda Bankası yönetim kurulu üyesi Yalçın Tay, yaklaşık 1,5 yıldır hayırsever vatandaşların yardımlarıyla fakir ve muhtaç ailelere yardım ettiklerini hatırlattı. Şeffaflık ilkesi gereği her ay düzenli olarak yaptıkları faaliyetleri, rapor halinde kamuoyuyla paylaştıklarını söyleyen Tay, 2012 yılının son faaliyet raporu olan Aralık ayı raporunda yapılan yardımları anlattı. Tay, "Rahmet Eli Yardım Derneği olarak Aralık ayında daha önce tespit ettiğimiz 204 aileye gıda yardımında bulunduk. Öte yandan, yine aralık ayı içerisinde hayırsever bir vatandaşımız aracılığıyla 7 yetim aileye toplamda bin 750 TL`den oluşan 250`şer TL`lik nakdi yardımda bulunduk." dedi.
 
Aralık ayı ile beraber yeni bir uygulama daha başlattıklarını hatırlatan tay, yeni uygulamayla fakir ailelere yardımları birinci elden ulaştırdıklarını belirtti. Tay sözlerine şu şekilde son verdi: "Daha önceki süreçte tespit etmiş olduğumuz aileler, yardımlarını dernek binamızdan alıyorlardı. Bu da ister istemez bazı sıkıntılara sebebiyet veriyordu. Kimi aileler yardımını gelip alamıyordu. Başlatmış olduğumuz yeni uygulamayla beraber artık bu sorunların önüne geçmiş olduk. Artık, oluşturduğumuz gönüllü ekipler her ayın ilk haftasında fakir ve muhtaç ailelerimizin evine bizzat gidip yardımlarını teslim ediyor." (Fırat Arslan - İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir