• DOLAR 32.572
  • EURO 34.916
  • ALTIN 2427.42
  • ...
Kılıçdaroğlu`dan Barış Görüşmesiyle İlgili Açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çin ziyareti için Pekin`e giden Kemal Kılıçdaroğlu, uçakta gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Fransa`da 3 kişinin öldürüldüğü olayla ilgili olarak dışarıdan ve içeriden bilgi aldıklarını kaydeden Kılıçdaroğlu, olayın aydınlığa kavuşturulması konusunda asıl görevin Fransız hükümetine düştüğünü vurguladı.

Kılıçdaroğlu, "Olayın olduğu yer Fransız istihbaratı ve polisinin sürekli gözetim altında tuttuğu bir yer. Önümüzdeki süreçte olayın aydınlığa kavuşması gerekiyor. Bir infaz olduğu belli ama hangi gerekçe ile bu infazın yapıldığının ortaya çıkması gerekiyor" diye konuştu.

İmralı ile yapılan barış görüşmelerinin kendi içinde gelişmesi ve yürümesi gerektiğine de işaret eden Kılıçdaroğlu, "Bir yerde bir cinayet oldu, bir infaz oldu, dolayısıyla süreç aksadı diye bakmak doğru değil. Eğer hükümetin böyle bir kararlılığı varsa süreç kendi içinde yürümeli" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın tavrının kendisinde şaşkınlık oluşturduğunu da belirten Kılıçdaroğlu, ana muhalefet partisinin olaya olumlu yaklaşımına, olumsuz tepki verilmesini, sorunu çözmemek gibi bir iradeyi dolaylı yoldan ortaya koymak olarak yorumladığını belirtti.

Kılıçdaroğlu, "Ben öyle yorumluyorum. O nedenle süreci büyük bir dikkatle takip edeceğiz" dedi.

Cumhuriyet Halk Partili Lideri Kılıçdaroğlu, "Süreçten umutlu musunuz?" şeklinde bir soruya da, "Herhalde bir gün çözeceğiz. Ancak ben bunun yakında olduğuna ihtimal vermiyorum. Nedeni de hükümetin elinde bu konuda bir strateji olmaması" diye konuştu.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir