• DOLAR 32.346
  • EURO 35.132
  • ALTIN 2306.494
  • ...
Hayalimdeki Adana`ya Çukurova Üniversitesi Desteği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA - Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Çukurova Genç İşadamları Derneği`nin (Çukurova GİAD) başlattığı "Hayalimdeki Adana Proje Yarışması"na ÇÜ olarak tam destek verdiklerini söyledi.
 
Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya, Genel Sekreter Kazım Tosun, Sayman Hakan Burç ve Yönetim Kurulu Üyesi Rafet Milli, ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar`ı makamında ziyaret ederek, "Hayalimdeki Adana Proje Yarışması" hakkında bilgi verdi.
 
20 yıldır aynı insanların aynı bakış açısıyla gördüğü Adana`yı, 2030-2050`li yıllarda dünya kenti olarak görmek istediklerini belirten Sakarya, "Hayalimizdeki kenti Adanalılara, Adana`da yaşayanlara, başka kentlerden gelip, Adana`da yaşamlarını sürdürenlere çizdiren bir proje yarışması olmasını arzuluyoruz" dedi.
 
Bu kentle ilgili, insanlardan fikirler üretmelerini ve bunları projelendirmelerini istediklerini belirten Sakarya, "Üniversite öğrencilerimizi de bu yarışma ile ilgili çok önemsiyoruz. Üniversitemizde Adanalı gençlerimizin yanı sıra başka yerlerden, Türkiye`nin dört bir yanından gelen öğrencilerimiz öğretim görüyorlar. Bu öğrenciler kendi kentlerindeki değişik tatlarla büyüdüler. İstiyoruz ki, kentlerinde yaşadıkları bu tatları Adana`da da hayata geçirecek projeleri gündeme getirsinler" diye konuştu.
 
Sakarya, yarışma sonunda 100 projenin kitap haline getirileceğini ve bu kitabı önümüzdeki seçim sürecinde adaylara, Adanalıların ve Adana`da yaşayanların beklentisi olarak sunacaklarını söyledi.
 
Yarışmayı hayata geçiren Çukurova GİAD Yönetimi ile destek veren dernek üyelerini ve jüriyi kutlayan Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, "Daha iyi yaşanabilir bir Adana olması yönünde çok güzel bir proje. Bu şehri yönetmeye aday olacak kişilere, kenti yönetenlere ilham vereceğini düşünüyorum. Yeni fikirler, yeni projeler ortaya çıkacak ve Adana kazanacaktır. Biz de elimizden ne geliyorsa yapabiliriz. Bizden tam destek" dedi. (Ayhan Kaya - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir