• DOLAR 32.602
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2499.882
  • ...
Hollanda’dan gelen şahsın Covid-19 testi pozitif çıkınca ailesi karantinaya alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Boğaziçi Mahallesi'nde ikamet eden özel bir firmaya bağlı olarak çalışan M.B, TIR’ı Hollanda’nın Amsterdam kentine götürdüğü gıda malzemesini indirdikten sonra Edirne Kapıkule sınır kapısından tekrar Türkiye’ye döndü.

TIR’ını Mersin'de bırakan M.B, arkadaşına ait bir başka TIR ile Gaziantep'in Nurdağı ilçesine kadar geldi. Buradan da kardeşi M.B ile İslahiye’ye döndü. M.B. yurt dışından gelmesi nedeniyle tedbir amaçlı olarak eve gitmeden İslahiye Devlet Hastanesinde Covid-19 testi yaptırmak istedi.

Alınan kan örnekleri ve test sonucunun beklemek amacıyla M.B geceyi hastanede geçirirken kardeşi M.B. ise evine döndü. Herhangi bir semptoma rastlanmayan M.B'nin test sonucu pozitif çıkınca hastanede karantina altına alındı.

M.B'nin temas kurduğu kardeşi M.B ile ailesinin kaldığı ev karantinaya alındı. Evde bulunan 6 kişi de karantinaya alınırken jandarma ekipleri binanın girişlerine şerit çekerek eve giriş ve çıkışlar yasakladı.

Karantina sürecinde evde yaşayanların ihtiyaçlarının kaymakamlığa bağlı Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından karşılanacağı öğrenildi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir