• DOLAR 32.553
  • EURO 35.494
  • ALTIN 2330.477
  • ...
Barzani Ofisinden Peşmerge açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mesut Barzani’nin Ofisi Viyan Dexil yaptığı açıklamada son zamanlarda Irak’ta devlet kontrolü dışındaki yasadışı güçlerin kontrolü tartışmalarında Peşmerge Güçlerini  söz konusu gruplarla bir tutan yaklaşımın yanlış olduğu ifade edildi

Irak’ta yeni bir hükümet kurma çalışmalarının yapıldığı ve ülkenin zor koşullardan geçildiği belirtilen açıklamada, Peşmerge Güçleri’ne yönelik karalama kampanyasının kabul edilemez olduğuna dikkat çekilerek, "Irak Anayasası’nın 121’inci maddesinin 5’inci bölümüne uygun olarak Peşmerge Güçleri yasal ve meşru bir güçtür"  denildi.

Açıklamada Peşmerge Güçleri’ni, yasadışı güçlerle karşılaştırma yapılarak gündeme getirme çabalarını kınanarak, “Bu tür çabalar, Irak'ın yeni hükümetinin gerçek hedeflerini saptırma girişimidir” ifadelerine yer verildi.

Irak'ta kurulacak hükümetin anayasa ve yasalara uygun demokratik bir devlet kurma çabalarının desteklendiği hatırlatılarak, şunlar kaydedildi.

“Peşmerge Güçleri on yıllardır diktatörlüğe karşı mücadele ediyor, Kürt davası ve Irak devleti için önemli fedakarlıklar yaptı. Bu nedenle, devletin egemenliğini ihlal eden yasadışı güçlerle karşılaştırılamaz .

Peşmerge’yi tanımayanlar tarihin sayfalarına baktıklarında, Peşmerge’nin Kürt milletinin kaderi ve kırmızı çizgisi olduğunu öğrenecektir. Peşmerge Güçleri, Kürdistan Bölgesi’nin güvenlik ve huzurunu korumanın çelikten ve inançtan kalesi olmuştur ve böyle olmaya devam edecektir. Peşmerge anayasal silahlı güçlerin bir parçasıdır.”

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir