• DOLAR 32.645
  • EURO 34.856
  • ALTIN 2495.949
  • ...
İran 3 SİHA'yı envanterine kattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İRNA'nın haberine göre,  General Hatemi törende yaptığı açıklamada, yerli sanayi, üniversiteler ve bilgi tabanlı şirketlerin iş birliği ile üretilen bu ürünlerin çarpıcı özelliklerinin bulunduğunu söyledi.

Bomba ve füze ile donatılabilecekler

3 insansız hava aracının orduya teslim edildiğine değinen Hatemi, "Bu üç ürün, hava savunma ve karşı savunma kuvvetlerinin misyonlarının önemli bir bölümünü oluşturacak ve hava savunma için hedef uçaklar olarak faaliyet edecek. Bu İHA, çok uzaktan bir keşif uçağı olarak düşmanların İran sınırlarındaki faaliyetlerini denetleyebilecek. Bu silahlar, türlü bomba ve füzelerle donatıldığı için kuvvetlerimizin savaş cephesinde de kullanılabilir." dedi.

İHA'ların çok yüksek yüzeylerde de uçabildiğini belirten Hatemi, "Bu silahlar çok iyi bir yükseklik olan 40 ila 45 bin fitte uçabilir. Kerrar, Ebabil-3 ve diğer çok amaçlı uçaklarımız da 1500 kilometre çapında faaliyet yaparak daha güvenli bir İran'ımızın olmasına ve hava operasyonlarımızı daha hızlı ve dikkatli yapabilmemize katkı sağlayacaktır." ifadelerini kullandı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir