• DOLAR 32.59
  • EURO 34.852
  • ALTIN 2507.365
  • ...
Adana Umut Der Suriyeli Mültecilere Yardımlarını Sürdürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA - Suriye`de yaşanan iç savaş nedeniyle ülkelerini terk ederek Türkiye`nin değişik illerine gelen Suriyeliler büyük zorluklarla mücadele ederken Adana Umut Der Gıda Bankası, gerek Adana`da gerek diğer illerde bulunan yardıma muhtaç mültecileri yalnız bırakmıyor.
 
Adana`ya göç eden Suriyelilere yardımlarını sürdüren Adana Umut Der Gıda Bankası, hayırseverlerden topladığı ev ihtiyaçları, gıda ve giysileri ihtiyaç sahibi Suriyeli ailelere dağıtıyor.
 
Adana`ya yerleşen Suriyeli aileleri ziyaret ederek ihtiyaçlarını tespit eden dernek yetkilileri, gereken yardımları temin ettikten sonra muhtaç ailelere ulaştırıyor.
 
Adana Umut Der Ceylanpınar`daki Suriyelilere Gıda Yüklü Araç Gönderdi
Ayrıca Urfa Ceylanpınar`da bulunan Suriyelilere daha önceden de kamyonlarla; kışlık giysi, battaniye, kilim ve ev eşyası gibi malzemeler gönderen Adana Umut Der, hazırladığı gıda yardımlarını dün gece bir araçla Ceylanpınar`a gönderdi.
 
Yapılan yardımlar hakkında İlke Haber Ajansına bilgi veren Adana Umut Der Gıda Bankası Başkanı Selahattin Yeniay, "İç savaştan dolayı Şanlıurfa`nın Ceylanpınar ilçesine sığınan mülteci aileler dağıtılmak üzere oradaki STK`lar bizden; halı, kilim, battaniye ve giysi gibi malzemeler göndermemiz konusunda talepleri olmuştu. Biz de dernek olarak buradaki hayırseverlerin katkılarıyla bir kamyon malzeme hazırlayarak Ceylanpınar`da dağıttık. Oradaki STK`lar bizden gıda yardımı dağıtılması konusunda da destek istediler. Bunun üzerine yine bir çalışma başlattık. Bu sefer ağırlıklı olarak kuru gıda topladık, bunları yükleyip götüreceğiz inşallah" dedi.
 
Adana`daki Suriyeli sığınmacılara da yardımlarının hız kesmeden devam ettiğini belirten Yeniay; tabi bizim yardımlarımız sadece Urfa Ceylanpınar`daki Suriyelilere değil, Adana`ya gelen Suriyelilere de yardımlarımızı sürdürüyoruz. Burada derneğimize müracaat ediyorlar, biz de gereken yardımları kendilerine yapıyoruz" şeklinde konuştu.
 
Yeniay, yardımların dağıtılması ve ihtiyaç tespitinde bulunmak üzere yardım aracıyla birlikte Ceylanpınar`a gitti.
(Ayhan Kaya - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir