• DOLAR 32.377
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2325.861
  • ...
Sokağa çıkma yasağı ile birlikte Diyarbakır bir kez daha sessizliğe büründü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Dünya genelinde 2 milyondan fazla vakaya ve 150 binden fazla insanın ölümüne sebep olan Covid-19 salgınına karşı Türkiye'de tedbirler alınmaya devam ediyor. Bu kapsamda İçişleri Bakanlığı tarafından saat 24.00'da başlayıp 19 Nisan saat 24.00'a kadar sürecek 2'nci hafta sonu sokağa çıkma yasağı getirildi.

 

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "17.04.2020 tarihi saat 24.00 ile 19.04.2020 tarihi saat 24.00 arasında (hafta sonu) aşağıda belirtilecek istisnalar hariç olmak üzere Büyükşehir statüsündeki 30 ilimiz (Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van) ile Zonguldak il sınırları içinde bulunan tüm vatandaşlarımızın sokağa çıkmaları yasaklanacaktır." ifadeleri kullanıldı.

Sokağa çıkma yasağının ilan edildiği iller arasında yer alan Diyarbakır'ın cadde ve sokaklarında da büyük bir sessizlik hâkim oldu. Kentte halk sessiz bir sabaha uyandı. Kentin en işlek caddeleri, sokakları ve meydanları yasak ile birlikte boş kaldı.

Sessizliğe bürünen kentte, polis ekipleri birçok noktada kontrol noktaları oluşturdu ve devriye gezdi. Güvenlik birimleri sadece sokağa çıkma yasağının kapsamı dışında ve istisnai durumlarda kalan vatandaşların geçişine izin verdi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir