• DOLAR 32.443
  • EURO 35.32
  • ALTIN 2326.446
  • ...
Gaziantep’teki kurslarda üretilen maskelerin dağıtımına başlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dünya ve Türkiye gündeminde geniş yankı uyandıran Coronavirus salgınına karşı alınan tedbirler her geçen gün arttırılıyor. Bu kapsamda Gaziantep’te meslek liselerinin yanı sıra kadınların çeşitli eğitim aldıkları kurslarda da maske üretimi yapılıyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in talimatıyla Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim kursları (GASMEK)’te üretilmeye başlanan cerrahi maskeler, yoğun olarak çalışmalarını sürdüren şehirdeki kurumlara ve meslek gruplarına dağıtımına başlanıldı.

Gaziantep Üniversitesi Onkoloji Hastanesi’ne 2 bin, Gaziantep Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’ne 3 bin, Gaziantep Veteriner Hekimler Odası’na ise, bin adet maske teslim edildi.

Öte yandan gıda üretiminde önemli bir yeri olan ekmek fırınlarında çalışanlar için de 2 bin adet maske Gaziantep Fırıncılar Odası’na teslim edildi. Kadın Aile Eğitim ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından yürütülen dağıtımlarda, sosyal mesafe kuralları ve salgınla ilgili uyarılarda bulunuldu.

GASMEK tarafından günlük 15 bin adet üretilen 3 katlı cerrahi maskeler, salgınla mücadelede yoğun çalışmalarını sürdüren belediye çalışanlarına, kamu personellerine, vatandaşlara ücretsiz dağıtımı yapılıyor. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir