• DOLAR 32.347
  • EURO 35.12
  • ALTIN 2310.164
  • ...
Yerli mekanik solunum cihazı üretildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bakan Akar, Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu tarafından tamamen yerli ve milli imkanlarla mekanik solunum cihazı üretildiğini açıkladı.

Bakan Akar, şunları söyledi:

Maske, tulum, dezenfektan üretimi devam ediyor. Üretim kapasitemizi her geçen gün daha da artırıyoruz. Silahlı Kuvvetlerimizin, Sağlık Bakanlığı aracılığıyla da halkımızın ihtiyacını karşılamayı sürdürüyoruz. Diğer taraftan dost ve müttefik ülkelerin de ihtiyacını karşılamak için Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda gerekli tedbirleri almaya devam ediyoruz. Bu arada tasarımı ve üretimi tamamen yerli ve milli olan Sahra mekanik solunum cihazını da üretmiş bulunuyoruz. Bu bir prototip. Önümüzdeki günlerde arkadaşlarımız bunları geliştirecek. Sağlık Bakanlığındaki ilgili birimler ve diğer birimler tarafından bunların onaylanma süreci var. Bunun olabildiğince hızlandırmak suretiyle bunun seri üretimini gerçekleştireceğiz.

Sahra'nın dünyadaki benzerlerine oranla çok daha ucuza mal edildiğini vurgulayan Bakan Akar, "Hedefimiz haftada 500 adet mekanik solunum cihazı üretmektir" diye konuştu.

Yüzde 100 yerli ve milli olarak üretilen cihazın tasarımında ve üretiminde emeği geçenleri tebrik eden Bakan Akar, "Bir taraftan Silahlı Kuvvetlerinin, diğer taraftan da değerli halkımızın ihtiyaçlarını karşılamak bakımından Sağlık Bakanlığı ile koordineli olarak bu faaliyetlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz" diye konuştu. (İLKHA) 







Bu haberler de ilginizi çekebilir