• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Mersin`de Nükleer Tepkisi Sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Mersin Nükleer Karşıtı Platform (NKP) üyeleri, Akkuyu`da kurulmak istenen nükleer santrale ve Çamlıbel`de açılmak istenen nükleer santral bürosuna dikkat çekmek için Taş Bina önünde bir araya geldi.

Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı`nın da destek verdiği yüzlerce çevreci, \"Çamlıbel`de nükleer santral bürosu istemiyoruz\" pankartını açıp, \"Susma haykır nükleere hayır\", \"Mersin Çernobil olmayacak\", \"Akkuyu Çernobil olmayacak\" sloganlarını eşliğinde, Çamlıbel Mahallesi`ndeki nükleer santral bürosuna yürüdü.


Akkuyu NGS Elektrik Şirketi önünde grup adına açıklama yapan Serdar Erkan, Akkuyu`da nükleer santral ve Çamlıbel`de nükleer santral bürosu istemediklerini dile getirdi. Enerji yatırımlarına ve teknolojiye karşı olmadıklarını belirten Erkan, ucuz, güvenli ve yenilenebilir kaynaklara daha fazla yatırım yapılması gerektiğini söyledi. \"Yanlış siyasi tercihlerin bedelini halkımız ve çocuklarımız ödeyecektir\" diyen Erkan, \"Fukuşima nükleer felaketinden sonra nükleer santraller tüm dünyada sorgulanmaya başlanmıştır. Tüm dünya güneş ve rüzgar gibi yenilebilir enerjilere yatırım teşvik edilmektedir. Mersin bu yönüyle 300 günden fazla güneş enerjisi alan açık deniz ve rüzgarların bol olduğu özel ve temiz bir coğrafyaya sahiptir\" diye konuştu.


`Nükleer Büroları Yanlış Bilgi Veriyor`
Nükleer santralin kurulması sonucunda Akkuyu ve Büyükeceli beldesinin Rusya`nın Nükleer vilayeti ve çöplüğü haline geleceğini söyleyen Erkan, \"Nükleer santral gelecekte Mersin`de havayı, suyu, tarımı, turizmi olumsuz etkileyecek, çocuklarımızın sağlıklı bir çevrede yaşama hakkını elinden alacaktır. Bu yüzden Mersinli yurttaşlar olarak Akkuyu`ya nükleer santral yapım kararını durdurulmasını hükümetten bir kez daha talep ediyoruz\" dedi. Veli ve öğretmenleri bu konuda duyarlı olmaya çağıran Erkan, okullarda yanlı bilgiler vererek, çocukların alet edilmesini ahlaki ve pedagojik olarak doğru bulmadıklarını belirterek, \"Çünkü küçükler gördüklerini, denediklerini ve yaşadıklarını anlayabilirler\" diye konuştu. (A. Hakim Kurt - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir