• DOLAR 32.603
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2503.736
  • ...
Gaziantep'te fırıncılar sokağa çıkma yasağı öncesi tüm tedbirlerini aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Covid-19 tedbirleri kapsamında geçtiğimiz hafta 30 büyükşehir ve Zonguldak'ta 48 saat süreyle uygulanan sokağa çıkma yasağı öncesi vatandaşlar başta ekmek olmak üzere temel gıda ihtiyacını karşılamak için fırın, bakkal ve marketlere akın ederek uzun kuyruklar oluşturmuştu.

Salgın tedbirleri kapsamında bu hafta sonu da 48 saat süreyle uygulanacak sokağa çıkma yasağı kapsamında Gaziantep'teki fırınlar, her durumda vatandaşa ekmek üretmeye devam edecek.

Yarın ve pazar günü uygulanacak sokağa çıkma yasağına karşı tüm hazırlıklarını tamamlayan fırıncılar, geçtiğimiz hafta olduğu gibi bu hafta da vatandaşların evlerine yakın fırınlardan ekmeklerini temin edebileceklerini belirtti.

Kentteki fırıncılar, bu hafta sonu da uygulanacak sokağa çıkma yasağı öncesi hazırlıklarını yaptıklarını ve vatandaşın ekmek konusunda bir sıkıntı yaşamayacaklarını belirterek, vatandaşları panik yapmama konusunda uyardı.

Gaziantep Fırıncılar Odası Başkanı Mehmet Sevimli, yeni tip Coronavirus (Covid-19) salgını nedeniyle geçen hafta sonu ilan edilen sokağa çıkma yasağında ekmek dağıtımında hiçbir bir sorun yaşanmadığını, bu hafta sonu da uygulanacak sokağa çıkma yasağında, ekmek konusunda sıkıntı yaşanmaması için her türlü tedbirin alındığını ve vatandaşların tedirgin olmaması gerektiğini söyledi.

Geçen hafta sonu getirilen sokağa çıkma yasağı sonrası ekmek satışlarında artış olmadığını ifade eden Sevimli, aksine düşüş olduğunu belirtti.

 

"Fırınların önünde yığılma yapmasınlar"

Geçtiğimiz hafta vatandaşların yeteri kadar ekmeği temin ettiğini aktaran Sevimli, fırıncı esnafının da tamamının bu süreçte çalıştığını ve bu hafta içinde gereken hazırlıkları yaptıklarını belirterek, "Sayın Cumhurbaşkanımız bu hafta sonu ikinci kez uygulanacak sokağa çıkma yasağını erken açıkladı. Fırıncı esnafımız bu anlamda gerekli çalışmayı yaptı. Hiçbir sıkıntı yaşanmaması konusunda her türlü tedbir alınmış durumda. Vatandaşlarımızın ekmek konusunda tedirgin olmaması gerekir. En ufak bir endişe yaşamasınlar. Ekmeklerini geçen hafta sonu olduğu gibi bu hafta da inşallah tedarik edecekler. Fırın önlerinde yığılma yapmasınlar, buna hiç gerek yok." 

"Fırıncılar sokağa çıkma yasağına hazır"

Fırıncılar olarak 24 saat mesai yaptıklarını ifade eden fırıncı Murat Dağlıoğlu, ekmek üretimlerine devam edeceklerini belirterek, şunları söyledi:

Geçtiğimiz hafta sokağa çıkma yasağı ile ilgili geç saatlerde bize bilgi verdiler. Halkın marketlere ve somun fırınlarına hücum etmesi tabi ki endişelendirdi. Geç saatlerde verilen bilgilerden dolayı halk tedirgindi. Bu hafta erken bilgi verildiğinden dolayı tüm hazırlıklarımızı almış bulunmaktayız. Halka 24 saat hizmet edeceğiz. Halkın tedirgin olmasına gerek yok, aynı şekilde gelip ekmek alabilirler. Tedbirimizi almışız, hizmete devam edeceğiz. Temizliğe ve hijyene de titizlikle dikkat ediyoruz. Halkımızın panik yapmasına gerek yok. Normal şekilde gelip ekmeklerini alıp evlerine gidebilirler. Bunun haricinde bir sorun olduğunu düşünmüyoruz.

"Hijyen konusunda endişe etmeye gerek yok"

Sokağa çıkma yasağı tedbiri boyunca bir sıkıntı yaşamadıklarını söyleyen Orhan Dağlıoğlu ise, "Halkın panik yapmasına gerek yok. Fırınlarımızda 7/24 ekmek çıkıyor. Cumartesi ve pazar günleri vatandaşlar normal günde olduğu gibi gelip ekmeklerini alabilirler. Ekmeklerimizi cumartesi ve pazar günü taze çıkaracağız. Hazırlıklarımızı tamamladık. Geçen haftaki gibi sorun yaşamayacağız. Temizlik ve hijyen yönünden de tedbirlerimizi almış bulunmaktayız. Kimseyi ekmeksiz bırakmıyoruz, ara vermeden ekmek çıkarıyoruz. Halk mağdur olmayacak. Antep genelinde tüm fırınlar açık. Halkın panik yapmasına gerek yok. Evlerine yakın olan fırınlardan ekmek alabilirler." diye konuştu.

"Fırınların açık kalması halk için iyi oluyor"

Sokağa çıkma yasağında fırınların açık olmasının halk için iyi olduğunu belirten Süleyman Dağlıoğlu ise, "Geçen hafta çok kötü bir izdiham yaşandı, inşallah bu hafta yaşanmaz. Hafta sonu yine sokağa çıkma yasağı var. Fırınlar tedbirlerini ve önlemlerini almış, halkımızın da panik yapmasına gerek yok. Cumartesi pazar fırınların açık olacağı söyleniyor. Ben de şu an ekmek almaya geldim, hafta sonu da çıkıp ihtiyacımızı karşılamak amacıyla ekmeğimize alacağız." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir