• DOLAR 32.574
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2427.342
  • ...
Akçakale Mülteci Kampında Sahra Hastane
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - Suriye`den gelen mültecilerin kaldığı Akçakale Mülteci Kampı`nda sağlık hizmetlerini Sahra Hastanesi veriyor.

Yaklaşık 30 bin kişinin kaldığı kampta hizmet veren Sahra Hastanesi`nde \"Acil, Dâhiliye ve Çocuk Bölümü\" buluyor.

Acil servis bölümünde yaklaşık 3 aydır görev yapan pratisyen hekim İbrahim Altunok İlke Haber Ajansının sorularını cevaplandırdı.


Altunok, \"Ben ve arkadaşlarım göreve başladığımız günden beri Sahra Hastanesi`nde çok yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Buraya gelen Suriyeli sığınmacılar şuanda 30 bine ulaştı, hastanemize zaman zaman Suriye`den yaralılar geliyor. İlk müdahalenin ardından gerek gördüğümüz takdirde Akçakale Devlet Hastanesine sevk ediyoruz\" dedi.


Çocuk ve kadınların daha sık hastaneye başvurduklarını ifade eden Altunok, \"Bu hastalarımız çoğunlukla hepatit (sarılık) şikâyetleriyle geliyorlar. Kampta kalan çocukların yüzde 60`ı hepatit diyebiliriz. Öte yandan suçiçeği, şark çıbanı gibi hastalar geliyor. Olumsuz kış şartları nedeniyle astım, bronşit, grip, nezle ve öksürükle şikâyetleri var\" dedi.


Acil bölümünde 400 hastaya, diğer bölümlerde ise 800 hastaya bakıldığını belirten Altunok, acil bölümünde sadece bir kişi çalıştığı için çok yorulduklarını söyledi. (İbrahim Yılmaz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir