• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Sevenlerinin dilinden yardım gönüllüsü Necdet Kazak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Van merkeze bağlı Kaymaklı köyünde 1985 yılında dünyaya gelen Kazak, 10 kardeşten 8'incisidir. 1997 yılında ailesi ile birlikte Van merkeze yerleşen Kazak, burada camide çocuklara Kur’an-ı Kerim dersi vererek, İslami hizmetlerde bulundu. Kazak, 2003 yılında ise ailesi ile birlikte Mersin’e yerleşti.

2007 yılında evlenen ve Malik (6) ile Cennet Meva (4) isimli iki çocuk babası olan Kazak, kentteki özel bir kurumda teknik eleman olarak çalıştı. Kazak, evlendikten kısa bir süre sonra ise geçirdiği trafik kazası nedeniyle bir müddet çalışamadı.

Mersin Umut Kervanında yıllarca gönüllü olarak hizmet eden Kazak, derneğin kurucu üyeleri arasında yer aldı. 20 gün önce geçirdiği rahatsızlık nedeniyle Mersin Şehir Hastanesi’ne kaldırılan Kazak, tedavi gördüğü hastanede önceki gün sabaha karşı vefat ederek, ebedi hayata irtihal etti.

Vefatıyla yakınlarını ve sevenlerini üzen Kazak, yakınları tarafından dün Yalınayak Mezarlığında tekbir ve salâvatlar eşliğinde defnedildi.

Necdet Kazak’ın her zaman fakir, yetim, öksüz ve mağdurların yanında olan bir şahsiyet olduğunu ve ömrü boyunca Allah ve Resulünün yolunu takip ettiğini ifade eden sevenleri ile yakınları, Kazak’ın hayatını İLKHA’ya anlattılar.

Necdet Kazak’a Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabırlar dileyen Umut Kervanı İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, Kazak’ın devamlı fakir ve yoksulların yardımına koşan ve onların yüzünü güldürmeyi seven bir kişiliği sahip olduğunu söyledi.

Merhum Necdet Kazak’ın Akciğer yetmezliği nedeniyle uzun bir süredir tedavi gördüğünü ve zatürre sonucu vefat ettiğini belirten Kurtaran, “Necdet kardeşimizin vefatından dolayı gerçekten Umut Kervanı Vakfı olarak çok üzgünüz. Bu değerli kardeşimizi kaybettik. Ama sonuçta Rabbimizin takdiri olan ecel vuku buldu. Necdet kardeşimiz; değerli bir insandı. Devamlı fakir ve yoksulların yardımına koşardı.  Biz kendisini inşallah devamlı bu güzel hasletleri ile yâd edeceğiz. Rabbim kendisinden razı olsun, bizlerde kendisine razıydık.” dedi.

“Afrika’da Necdet kardeşimiz adına su kuyusu açacağız”

Umut Kervanı İnsani Yardım Vakfı olarak hatırasını yaşatmak için Necdet Kazak adına Afrika’da bir su kuyusu açtıracaklarını belirten Kurtaran, “Hayırseverlerimizin desteğiyle Afrika'da susuzluk çeken ve bir damla suya muhtaç olan o fakir insanlara inşallah sadakayı cariye olacak şekilde bir su kuyusu için girişimde bulunduk. İnşallah en kısa zamanda çalışmamız sonuçlanacak. İnşallah bu su kuyusu Necdet kardeşimize sadakayı cariye olacak.” ifadelerini kullandı.

“Hayatını yetim, öksüz, mağdur ve kimsesizlere yardım etmekle geçirdi”

Necdet Kazak’a Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve sevenlerine sabırlar dileyen Avrupa Yetim Eli yetkililerinden Cahit Ataş ise şunu söyledi:

“Necdet kardeşimiz nerede bir yetim, mağdur ve kimsesiz varsa onların derdiyle dertlenirdi. Yetim mağdur ve kimsesizlere yardım etmeyi kendisine adeta dert edinmişti. Sürekli yetim, mağdur ve kimsesizlerin yardımına koşardı. Sürekli, ‘nasıl onlara yardım edebilirim, mağduriyetlerini nasıl gidebilirim?’ diye gecesini gündüzüne katmıştı. Ailesinden feragat etmişti. Zamanının çoğunluğunu yetim, öksüz mağdur ve kimsesizlere yardım etmekle geçirdi. Vefat eden Necdet Kazak kardeşimize taziyelerimizi iletiyoruz. Allah-u Teala onu cenneti ile mükafatlandırsın. Ailesine sabırlar versin. Allah-u Teala çocuklarını salih ve salihalardan eylesin.”

“Hiçbir zaman İslami hizmet ve çalışmalardan geri kalmazdı”

Mersin Umut Kervanı Başkanı Mehmet Derman da, “Merhum kardeşime Allah’tan rahmet, ailesine ise başsağlığı diliyorum. Rabbim mekânını cennet eylesin, onu şehitlere komşu kılsın. Necdet kardeşimiz şehadeti çok arzulardı. Allah kardeşimizi, peygamberler ve sıddıklarla beraber haşir eylesin. Necdet kardeşimiz, İslami hizmet ve çalışmalarda hiçbir zaman kendini geri bırakmazdı. Bütün hayırlı işlerde var olmak isterdi. Onu hangi hizmet olursa olsun davet ettiğimizde dünyevi işlerini bırakıp hemen hayırlı çalışmalara koşardı. Dünyanın geçici olduğunu sürekli söylerdi. Bu şekilde ahirete irtihal etti. Çoğu zamanımızı beraber geçirdik. Anne ve babasına karşı çok şefkatliydi ve onları ihmal etmezdi. Beraber umreye de gitmiştik. Annesinin bütün hizmetlerini yerine getirdiğinden dolayı annesini razı ettiğine seviniyordu ve çokta sevinçliydi. Sanki dünyalık tüm işlerini halledip Rabbine kavuşmayı bekliyordu.” şeklinde konuştu.

“Fakirler söz konusu olunca, dünyalık işlerini öteler ve yardım faaliyetlerine koşuştururdu”

Adana Umut Kervanı Derneği Başkan Yardımcısı Cevdet Dizlek de, “Necdet ile Umut Kervanı Akdeniz 2’inci bölgede beraber çalışıyorduk. Necdet’in, insani ve İslami yönü çok güçlüydü. İbadetine düşkün, temiz bir arkadaştı. Aynı zamanda fakir ve muhtaçlar söz konusu olunca, bütün dünyalık işlerini öteler ve yardım faaliyetlerine koşuştururdu. Tabiri caizse tam bir fakir fukara babasıydı. İşine sadık, çalışkan ve çok aktif bir kardeşimizdi. Hepimiz bu dünyadan göçüp gideceğiz ama kardeşimiz, arkasından güzel bir iz bıraktı. Yerini dolduramayacağımız faaliyetlerde bulundu. Tüm kardeşlerimiz ve bizlerde inşallah onun gibi olmaya çalışacağız.” diye konuştu.

“Kardeşimizin çalışmalarıyla, ahlakıyla sevinçliyiz”

Kardeşinin İslami hizmetlerde hep en önde olduğunu anlatan ağabeyi İzzet Kazak ise, “Dert veren de derman verende Allah’tır. Kardeşimiz vefat etti ancak çalışmalarıyla, ahlakıyla ve kardeşimiz tanıyan Müslümanların şahitliğiyle sevinçliyiz. Allah-u Teâlâ kardeşimizi inşallah rızıklandıracaktır ve onun bu çalışmalarını inşallah zayi etmeyecek. Allah hepimize sabırlar versin.  Hayatta ölümde Allah’ındır ve elhamdülillah Allah’ın dilediği her şey güzeldir.” diye konuştu.

“Fedakâr, cömert ve dava ehli biriydi”

Necdet Kazak’ın yetimlere düşkün olduğuna dikkat çeken arkadaşı İsrafil Taştan da, şunları aktardı:

“Necdet kardeşimiz kısa bir süre önce geçirmiş olduğu rahatsızlıktan dolayı Rabbimizin rahmetine kavuştu. Necdet kardeşimi nasıl anlatırım ve hangi kelimelere sığdırırım bilmiyorum. Fedakârlığını, cömertliğini ve davaya olan şuurunu anlatmak gerekir. Yetimlere düşkündü. Çevrede aç gezdiğini bildiği insanlara olan düşkünlüğünü mü anlatayım? Ben her kaza geçirdiğimde bana ‘İsrafil sadaka verdin mi?’ diye sorardı. Onun hakkında söylenecek çok güzel hasletler var. Bana kısa bir süre önce, ‘Kardeşlerinden asla ayrılma, onlarla yollarını ayırma, ayaklarını bu yolda sabit kıl, şüphesiz bir gün hepimiz öleceğiz ama önemli olan Rabbimizin huzuruna anlımızın akıyla çıkmaktır’ demişti. O gitti, biz ondan razıydık, Rabbimde ondan razı olsun. Onu, Peygamber Efendimize komşu eylesin. Her nefis ölümü tadacaktır. Geride kalanlarını da Rabbim doğru yol üzerine sabit kalmayı nasip eylesin.”

“Ramazan’da gece geç saatlere kadar gıda yardım kolisi hazırladık”

Necdet Kazak ile yaklaşık 15 yıldır tanıştığını belirten arkadaşı Ömer Ayhan ise “Rabbim onun mekânını cennet eylesin ve bizi ahirette tekrardan bir araya getirsin. Necdet kardeşimizde hizmet aşkı, fakirlere yönelik yardımlarda bir sancısı vardı. Biz şahidiz ki hizmet olduğunda hep en öndeydi. Ramazan aylarında da gece geç saatlere kadar yardım kolisi hazırladığımızda Necdet bazen yorgun düşerdi. Kendisine latife yaparak, ‘burada çalışalım, uyumayı ahirete bırakalım’ dediğimde kendisi de latife yaparak cevap verdiğinde ‘Siz beni cennette de rahat bırakmazsınız’ derdi. Gerçekten İslam’a çok hizmetleri olan bir kardeşimizdi. Gerek uykusundan gerek mesaisinden fedakârlık yapardı. Onunla beraber çok güzel vakit geçirdik.” dedi.

“Fakir, yetim ve mağdurların sürekli yardımına koşardı”

Necdet Kazak’ın çok fedakâr ve yardımsever biri olduğunu belirten arkadaşı Cahit Kanta da, “Rahmetli Necdet kardeşimizle uzun zamandır tanışıyoruz. Rahmetli kardeşim gerçekten hizmet ehliydi. Nerede fakir, fukara, yetim ve mağdur varsa sürekli yardımlarına koşardı. Biz ona şahidiz. Allah’tan kardeşime rahmet eylemesini ve onu cennetine almasını temenni ediyorum.” diye konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir