• DOLAR 32.347
  • EURO 35.103
  • ALTIN 2321.8
  • ...
Mahkumlardan `Cezaevlerine Mescitler Yapılsın!` Çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA- Adana Kürkçüler Açık Cezaevinde yatan mahkûmlar; kendilerine, namaz kılıp Kuran-ı Kerim okuyabilecekleri mescit tahsis edilmesi için Adalet Bakanlığı`na çağrıda bulundular. Ticari bir olaydan dolayı Kürkçüler Açık Cezaevinde yatarken 5 günlük ev izninde bulunan Veysi A, cezaevinde kendisi gibi namaz kılan onlarca mahkûmun bulunduğunu ancak içerisinde ibadetlerini yapıp Kuran`ı Kerim okuyabilecekleri bir mescidin bulunmamasından dolayı sıkıntı çektiklerini söyledi.
 
Cezaevlerinde Her Türlü Sosyal Alan Olduğu Halde Maalesef Mescit Yok
 
Cezaevlerinde sosyal alanların yanında Mescitlerinde yapılması gerektiğini savunan Veysi A, "Cezaevlerinde her türlü sosyal alan olduğu halde maalesef mescit yok. Kürkçüler Açık Cezaevi`nde 700-800 kişi var ve hepsinin maneviyata ihtiyaçları var. Bu böyleyken oraya futbol sahası yapmışlar, voleybol sahası yapmışlar ama maalesef bir mescidi düşünememişler. İnsanların en büyük sıkıntısı ve oralara düşmesinin en büyük sebebi zaten maneviyattan uzak olmalarıyken cezaevlerine mescit yapılmaması çok üzücü" dedi.
 
Cezaevlerinde Kuran Okumayı Öğrenip Namaz Kılmak İsteyen İnsanlar Var
Kendisiyle birlikte onlarca kişinin de cezaevine mescit istediğini belirten Veysi A, "Orada yaklaşık 50 kişi namaz kılıyor. Ama tek kişinin bile namaz kılabileceği bir mescit yok. Adalet Bakanlığından isteğimiz, en kısa zamanda, en azından 200-300 kişilik bir caminin oraya yapılması. Orada Kuran öğrenmek isteyen insanlar var, namaz kılmak isteyen insanlar var. Ama maalesef orada bunları yapacak yer yok. Biz Adalet Bakanlığından acil bir şekilde bu sorunu çözmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.
 
Cezaevlerinde mescitlerin olmamasının büyük bir eksiklik olduğunu belirten Veysi A, "Cezaevinde bulunan mahkûmlar, namaz kılarak ve Kuran-ı Kerim okuyarak manevi olarak rahatlıyor. Bu ibadetlerin rahat ve huzurluca yapılabileceği mescitlerin tahsis edilmesi suç işleme duygusunu da tedavi edecektir" şeklinde konuştu. (Ayhan Kaya-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir