• DOLAR 32.453
  • EURO 34.487
  • ALTIN 2467.603
  • ...
Batmanlı hububatçılar bu yılki verimden umutlu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Batman'da bu sene şu ana kadar yağışların beklenenin üstünde yağması çiftçilerin üründe istenilen verimi alma umudunu yükseltti.

 

Batman'daki hububatçılar, merkez ve civar köylerdeki tarlalarda buğday, arpa ve mercimek eken çiftçilerin mahsuldeki verimin yüzlerini güldüreceğini belirtti. Hububatçılar, yağışların belli aralıklarla devam etmesi halinde bu yılki verimden büyük bir artış beklediklerini kaydetti.

Hububatçı esnafı Mehmet Şirin, bu yılki yağışın istenilen düzeyde yağmasının tarlalardaki ürünlerde verimin artmasına neden olacağını, bu durumun hem çiftçiler hem de kendilerini memnun ettiğini söyledi.

"Coronavirus nedeniyle işlerimiz durmuş durumda"

Bu yılın bereketli bir yıl olacağını umut ettiklerini vurgulayan hububatçı Mehmet Şirin, "Diğer yıllara nazaran yağmur iyi yağdığından bu seneki ekimlerden çok umutluyuz. Tarlaları gezdiğimizde ürünlerin güzel yeşerdiğini gördük. İnşallah bereketli bir hasat yılı olacağını Allah'tan istiyoruz. Yöremizde en çok ağırlıklı olarak buğday, mercimek, arpa bir de mısır ekilmektedir. Coronavirus nedeniyle işlerimiz durmuş durumda, akşama kadar oturuyoruz. İnşallah yeni ürünlerin tarlalardan gelmesiyle piyasamız canlanır. İnşallah o zamana kadar virüste biter ve insanlar normal hayatına döner diye dua ediyoruz." diye konuştu.

"Çiftçiler bu yılki mahsulden umutlu"

Ekilen ürünlerin iyi durumda olduğunu ifade eden bir diğer hububatçı esnafı Mekin Ergül, "Bu sene köylüler tarlalarında ağırlıklı olarak buğday, nohut, mercimek ve arpa ektiğini gördük. Tarlalardaki ürünlerin verimi şu an itibariyle güzel. Çiftçi olarak Allah'tan biraz daha yağmur yağdırmasını istiyoruz. Bakliyatta fiyat beklentimiz şudur; buğdayda bir lira 70 kuruş, mercimekte ise dört liradır. Bu şekilde bir fiyat belirlenirse en azından çiftçilerimizin yüzü bir nebzede olsa güler." dedi.(İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir