• DOLAR 32.564
  • EURO 34.935
  • ALTIN 2426.092
  • ...
AS Platformu`ndan Kur`an Yırtan ABD Askerlerine Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA- Yılbaşı gecesi ABD askerlerinin Adana İncirlik Üssü`nde bulunan caminin içine girerek, camiyi tahrip ettikleri ve Kuran`ı Kerimleri parçaladıkları yönündeki iddiaların ardından tepkiler artarak devam ederken Adana Sivil Toplum Platformu (AS Platformu) düzenlediği basın açıklamasıyla çirkin saldırıyı kınadı.
 
AS Platformu`nun İnönü Parkında düzenlediği basın açıklamasına 43 dernek ve kurum destek verdi. "ABD İncirlikten Defol", "Camiler Kutsaldır Kutsal Kalacaktır", "Camiye Uzanan Eller Kırılsın" şeklinde dövizler taşıyan kalabalık ABD aleyhine sloganlar attı.
 
AS Platformu Başkanı Mahmet Eraslan tarafından okunan basın açıklamasında, olayın örtbas edilmek istendiğine dikkat çekildi. Amerikalı askerlerin yaptığı bu saygısızlıktan sonra caminin tadilat bahanesiyle kapatıldığı belirten Eraslan, caminin ibadete kapatılmasını yapılan tahribatın düzeltilmesiyle ilgili olduğunu söyledi.
 
ABD`li askerlerin haberlere yansıyan katliamlarıyla İslami değerlere karşı saygısızlıklarına da değinen Eraslan; "Irak`a kimyasal silah var` bahanesiyle girerek yıllardır buralarda yaptıkları katliamları, camilere ayakkabılarla girerek insanları öldürdüklerini unutmadık. Burası Irak değildir. Yaptıkları bu ahlaksızlığı sineye çekecek değiliz. Kutsallarımız her zaman kutsal kalacaktır. Biz var oldukça Kuran var olacak, Kuran var oldukça da biz var olacağız" şeklinde konuştu.
(Ayhan Kaya-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir