• DOLAR 32.555
  • EURO 34.931
  • ALTIN 2429.938
  • ...
Kızılay’a düzenli kan bağışında bulunan vatandaş vali tarafından ödüllendirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Özellikle Coronavirus salgınının yaşandığı bu günlerde Kızılay’a olan kan bağışının azaldığını ve acil hastaların kan ihtiyacının karşılanması bakımından olumsuz bir tablo oluşturduğuna vurgu yapan Baruş, bugünlerde yapılacak kan bağışının çok önemli olduğuna dikkat çekti.

Baruş, “Buna hassasiyet gösteren vatandaşlarımıza da çok teşekkür ediyorum. Değişik kampanyalarla vatandaşlarımız Kızılay’ın kan bağış merkezlerine müracaat ederek kan veriyorlar. Şu anda kan ihtiyacı olan hastalarımıza şifa oluyorlar. Bu çok önemli. Vatandaşlarımızın da bu konuyu önemsemelerini rica ediyoruz. Kan bağışında bulunmak aynı zamanda vücudun direncini de arttırıyor. Dolayısıyla kan veren bir insanın hastalıklara karşı direncini düşürdüğü yönündeki yanlış algıyı da böylece düzeltmiş oluyoruz.” dedi.

"Sokağa çıkma yasağı olduğu günlerde de kan bağışı yapabilirsiniz"

Türk Kızılay Denetim Kurulu Başkan Yardımcısı Avukat Mustafa Umut Yalçın, “Kan ihtiyacı olan hastalar için sağlıklı vatandaşlarımızı kan bağışına davet ediyorum. Sokağa çıkma yasağı olduğu günlerde de kan bağışı yapabilirsiniz. Malatya Kan Merkezi, sokağa çıkma yasağı olduğu günlerde de hizmet vermektedir. İsteyen bağışçıların Kızılay kan merkezini telefonla aramaları halinde araçla evlerinden alarak kan merkezine ulaşımını sağlamaktayız.” diye belirtti.

Türk Kızılay’a iki veya daha fazla kan bağışı yapan vatandaşlar, “Düzenli Bağışçı” statüsünü alıyor.” diyen Yalçın, “Türk Kızılay’a gönüllü olarak düzenli kan bağışında bulunan bağışçılara anı olarak kalması için ödül de veriliyor. Türk Kızılay’ına, kan bağışı merkezi fark etmeksizin 10 kez bağış yapan bağışçıya bronz madalya, 25 kez bağış yapana gümüş madalya, 35 kez bağış yapana altın madalya, 45 kez bağış yapan bağışçıya da plaket takdim ediliyor.” dedi. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir