• DOLAR 32.338
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2310.4
  • ...
İHH, Etiyopya`ya 100 Bin Kuran-ı Kerim Gönderiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL- İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından `Afrika Kur`an Projesi` hakkında yazılı açıklama yapan İHH Bingöl Temsilcisi Muhittin Gili, Etiyopya`da 100 bin öğrenciye Kur`an-ı Kerim dağıtmayı hedeflediklerini belirterek, "Etiyopya, birçok Afrika ülkesi gibi imkânsızlıklar ülkesidir. Temel ihtiyaçlarını dahi karşılamada zorlanan Etiyopyalılar, yeterli sayıda ve sağlıklı okul ve cami inşa edememiş. Çocuklar okuma yazmayı ve temel dini bilgileri uygunsuz ve sağlıksız koşullarda öğrenmek zorunda kalmıştır" dedi.
 
Afrika`ya 100 Bin Kur`an-ı Kerim
Açıklamasında Gili, "Etiyopya`da yaklaşık olarak 55 milyon Müslüman yaşamaktadır. Ülkede kabul gören tespit yaklaşık 10 öğrenciye bir Kur`an-ı Kerim düştüğü yönündedir. İHH, "Etiyopya Kur`an Projesi" kapsamında 100 bin öğrenciye Kur`an-ı Kerim dağıtmayı hedefliyor. Bağış için bir Kur`an-ı Kerim maliyeti 8 TL olacak" ifadelerini kullandı.
 
Hıristiyanlık Kokan Sahte Bir Tarih Yazıldı ve Okutuluyor
Afrika`da çocukların okuyup Hıristiyan olmalarına ya da okumayıp cahil kalmalarına yönelik uygulanan proje ile Hıristiyanlık kokan sahte bir tarih yazıldığını ve okutulduğunu vurgulayan Gili, "Afrika`da hızla yayılan Katolik okullar, bulundukları bölgelerin en iyi örneklerini teşkil edince, kimse devlet okulu yapmaya lüzum görmüyor. Ayrıca Avrupa devletleri tarafından Afrika`ya yapılan eğitim yardımları, sadece bu Katolik okullara aktarılıyor. Anlaşılacağı üzere, uygulanmak istenen siyaset, ya çocukların okuyup Hıristiyan olmalarına ya da okumayıp cahil kalmalarına yönelik uygulanmıştır" ifadelerine yer verdi.
 
Afrika Halkı Medrese Eğitimine Büyük Önem Veriyor
Açıklamasında Müslüman Afrika halkının medrese eğitimine büyük önem verdiğini belirten Gili, "Medreseler genellikle çeşitli zorlukların bir gelenek olarak şekillendirdiği şifahi eğitim sistemini uygulamaktadırlar. Hiçbir defter veya kalem kullanmaksızın, sadece öğretmenin söylemesi, çocukların da tekrarlayarak öğrenmesi ve ezberlemesi yöntemine dayanan eğitim sistemi, Afrika`nın her ülkesinde imkansızlıklardan dolayı vazgeçilmez bir yöntemdir" dedi.
 
İHH Bingöl Temsilcisi Muhittin Gili son olarak "Etiyopya`da yaklaşık olarak 55 milyon Müslüman yaşamaktadır. Ülkede kabul gören tespit yaklaşık 10 öğrenciye bir Kur`an-ı Kerim düştüğü yönündedir. Ülkede nüfus sayımı olmadığı için nüfusun demografik analizlerine sahip olmasak bile 100 bin öğrenciye Kur`an-ı Kerim dağıtılmasını hedef olarak belirlemiş bulunmaktayız. Bankalarda ve Online Bağış ile yapacağınız yardımlarda bağış kısmına "Afrika Kuran Projesi" yazılması gerekmektedir" ifadelerine yer verdi. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir