• DOLAR 32.604
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2332.611
  • ...
Manevi değerlerimize hakaret eden ahlaksız diziye karşı tepkiler devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Türkiye'de yayınlanacak olan "AŞK 101" adındaki ahlaksız diziye toplum tarafından tepki gösterilmeye ve bu dizinin kesinlikle yayınlanmaması gerektiği ile alakalı adımlar atılmaya başlandı.

Bu dizi ile özellikle gençlerin ahlakının bozulmaya çalışılacağını, dizinin yayın tarihini Müslümanlar için kutsal olan Ramazan ayına denk getirmesi ve dizide oynayan başrol oyuncusunun isminin Osman olması, İslamiyet'in üçüncü halifesi ve ahlak timsali olan Hazreti Osman'ın toplum nezdinde itibarsızlaştırma projesi olduğu birçok kişi tarafından dile getiriliyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Diyanet-Sen Van Şubesi Başkanı Nurullah Arvas, bu dizinin kesinlikle yayınlanmaması gerektiğini ifade ederek, dizide oynayan başrol oyuncusunun isminin Osman olması ve yayınlanma tarihinin de Ramazan ayının ilk günü olmasının alçaklık ve ahlaksızlık olduğunu söyledi.

Netflix internet kanalı tarafından yayınlanacak olan diziye tepki gösteren Arvas, bu dizi ile gençlerin ve ahlakın hedef alındığını söyleyerek dizinin kesinlikle yayınlanmaması gerektiğini belirtti.

Dünya ve ülke olarak çok zorlu bir süreçten geçildiğini belirten Arvas, Coronavirus salgınının ülkemize yayıldığını ve bu hastalıkla mücadele konusunda yetkililerin ellerinden geleni yaptıklarını ifade etti.

Coronavirus 'ten dolayı insanların evlerinde zaman geçirdiği ve daha çok internet ve sosyal medyanın kullanıldığına dikkat çeken Arvas, "Bunu fırsat bilen Netflix adındaki kanalın yayınlayacağı ahlaksız diziyi ayın 24'ünde yani başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu da cehennemden azad olan Ramazan ayının ilk gününe denk getirmesi çok manidardır." dedi.

 

"Hazreti Osman Efendimiz bir hayâ timsaliydi"

Arvas, "Manevi değerlerimizle alay edercesine dizide karakter olarak Osman isminin kullanılması, ayrı bir garabettir. Çünkü Hazreti Osman Efendimiz bir hayâ timsaliydi. Bu ahlaksızlığı onun isminin kullanılarak yayınlamaları ayrıca bir alçaklık ve hayâsızlıktır. Müslümanlar olarak ve bu bölgede yaşayan insanlar olarak bu yapılan ahlaksızlığı kabul etmiyoruz. Hükümet ve devletimizden bir an önce bu konuya el atmasını istiyoruz. Gençliğimizi ve geleceğimizi tehlikeye sokacak ve LGBT zihniyetini taşıyan bu filmin yayınlanmasının, Müslüman bir ülkede çok acı verici ve kabul edilemez olduğunu söylemek istiyorum." ifadelerini kullandı.

"Kimse ahlaksızlığı gençliğimize para karşılığı satamaz"

Bu ahlaksız içerikli dizinin internetten bile olsa yayınlanmaması gerektiği belirten Arvas, "İnternette yayınlanacak olması ve isteyenlerin parasını verip abone olduktan sonra seyredebileceği bir yayın olması, bahsettiğimiz tehlikeleri bertaraf etmez ve biz bunu da kabul etmiyoruz. Kimse ahlaksızlığı gençliğimize para karşılığı satamaz. Bu bir ahlaksızlık ve alçaklıktır. Bir an önce bu alçaklığa son verilmeli ve bu filmin yayınlanmaması için hükümet te elinden geleni yapmalıdır ve yapacaktır inşallah. Biz bu temenniyi taşıyoruz." dedi.

Bu diziyi izlemek inşallah geçlerimize nasip olmaz diyen Arvas, "Bunun izlenmemesi için gerekli bütün gayretleri göstereceğiz. STK, imam hatip, vatandaş ve Müslüman olarak tepkimizi otaya koyacağız. Aynı zamanda bir genç babası olarak her türlü tepkiyi ortaya koymak zorundayız. Bu dizinin yayınlanmaması için elimizden geleni yapacağız. Çünkü Peygamber Efendimizin buyurduğu gibi, 'Bir kötülüğü gördüğünüzde bunu elinizle, buna gücünüz yetmiyorsa dilinizle engelleyin buna da gücünüz yetmiyorsa kalbinizle buğzedin' buyuruyor. Hamdolsun dilimiz var ve biz her platformda tepkimizi dile getireceğiz." şeklinde konuştu.

"Dizi de ahlak timsali olan hazreti Osman efendimizin kullanılması çok manidardır."

Dizide özellikle Osman isminin kullanılmasının bilinçli olarak yapılan bir hareket olduğunu söyleyen Arvas, "Buna karşı biz Hazreti Osman'ı, gençlerimize olduğu gibi anlatacağız. Hazreti Osman'ın ahlakını ve hayâsını gençlerimize en iyi şekilde anlatmalıyız. Hazreti Osman isminin kullanılması ayrıca içimizi yakan bir durumdur. Kesinlikle bu kasıtlı bir yapıdır ve kasıtlı bir projedir. Müslümanlar üzerinde oynanan bir oyundur. Müslümanların bu konuda çok uyanık olmaları gerekiyor." ifadelerinde bulundu.

"LGBT ahlaksızlığı normal bir şeymiş gibi sunulmaya çalışılıyor"

Küfür odaklarının gençleri ahlaksızlığa sevk etmek için çeşitli yollar kullandığını ifade eden Arvas, "LGBT ahlaksızlığını savunanlar yapmış oldukları ahlaksızlıkları meşrulaştırmak için bunun normal olduğunu ve bunun bir hastalık olduğunu söylüyorlar. Madem bu bir hastalıktır tedavi olsunlar. Dinimizin kesinlikle haram kıldığı LGBT ahlaksızlığını, Lut kavminin helak olmasına neden olan bu ahlaksızlığı, normal bir şeymiş gençlerimize empoze edilmesi ayrı bir ahlaksızlıktır. Küfür gençlerimizi hak yoldan ayırmak için ellerinden gelen her şeyi yapıyor. Bunun en iyi yolu da sosyal medyayı kullanmaktır. Sosyal medya üzerinden gençlerimizi ailelerinden uzaklaştırıyorlar ve aile kurmak isteyen gençleri de engellemek için ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar. İslamiyet'in tanıdığı meşru hakların yanında gayrı meşru ne varsa onları dayatmaya çalışıyorlar. Haşa isteyen hem cinsi ile evlenebilir, LGBT ve özgürlük adı altında herkes özgürdür, herkes istediği gibi evlenebilir. Bu savundukları şeyler de Lut kavminin helak olmasına neden olan özelliktir. Dolayısıyla İslamiyet'in tamamen lanetlediği bir ahlaksızlığı gençlerimize dayatmak ve gençlerimizi etkilemek küfrün görevidir." şeklinde konuştu.

"Müslümanalar olarak bu tür ahlaksızlıklara karşı bir alternatif bulmak zorundayız."

Küfür nasıl ki gençlerimizi maneviyatından uzaklaştırmak için gayret ediyorlarsa biz de bütün Müslümanlar olarak gençlerimizi maneviyatına bağlı olarak yetiştirmek için elimizden gelen her türlü gayreti göstermeliyiz. Çok zorlu bir süreç geçiriyoruz. Bütün gençlerimizin elinde akıllı telefon var. Bu telefonlarla istediği her türlü internet sitesini ziyaret edebiliyorlar. Buna da bir çözüm bulmamız lazım. Teknoloji artık gelişmiş. Hükümetler bu konuda da ellerinden geleni yapmak zorundadır. Bu tür ahlaksız dizi ve sitelerden gençlerimizi uzaklaştırmak için ne gerekiyorsa yapılması lazım. Müslümanlar olarak da kendimizi hesaba çekmek zorundayız. Genlerimiz neden bu ahlaksız dizi ve sitelere meylediyor? Diye kendimizi hesaba çekmemiz gerekiyor. Çocuklarımızın kullandığı tablet ve bilgisayarları belli alanlarda kısıtlamamız gerekiyor. Kullandıkları telefonların hâkimiyetinin bizim eklimizde olması gerekir. Gençlerimizi korumak adına bunları yapmak durumundayız. Devletimizden de bu ahlaksız sitelerin önüne bir engel koymasını talep ediyoruz. Üzülüyor ve kahroluyoruz. Gençlerimiz bu tuzaklara düştüğü zaman, kendi benliğinden ve özünden, dininden ve değerlerinden uzaklaştıkça aileler olarak ıstırap çekiyoruz. Bu ıstırapları çekmemek için aileler olarak elimizden ne geliyorsa yapmak durumundayız." ifadelerinde bulundu. (İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir