• DOLAR 32.493
  • EURO 34.916
  • ALTIN 2435.684
  • ...
Midyat Halkı Şehit İbrahim Hocayı Unutmadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MARDİN - İbrahim Hoca, şehadetinin 21. yılında sevenleri tarafından Mardin`in Midyat ilçesinde bulunan Kocatepe İlköğretim Okulunun Konferans Salonunda Azim-Der tarafından düzenlenen bir programla anıldı. Program, Mesut Kul`un okuduğu Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra Mevlidi Şerif okundu.

Daha sonra Şehit İbrahim Kızmaz`ın hayat mücadelesi ve İslam için yaptığı çalışmalar anlatıldı. Özlem Ajans sanatçılarından Mustafa Altıntop ve Grup Hicret`in seslendirdiği ilahiler geceye renk katarken, şehit İbrahim Hoca`nın kendi yazdığı ve kendi dilinden seslendirdiği şiir salondakileri duygulandırdı.

Tüm Şehitleri Rahmetle Anıyoruz
Açılış konuşmasını yapan Azim-Der Başkanı Besim Çelik "Biz bu gün burada İbrahim Hocayı anmak için toplandık, fakat aziz kardeşlerim biz burada ölüden bahsetmeyeceğiz, aksine hayatta olan bir insandan bahsedeceğiz. Çünkü Allah-u Teâlâ, şehitlere ölü dememizi yasaklıyor. Bu günde adlarını zikretmeden geçemeyeceğimiz direnişin kahramanı, liderlerini de anmak istiyorum. Seyyid Abbas`ı, Hacı İmad Muğniye`yi, Şeyh Ahmet Yasin`i, Cevher Dudayevi, Şeyh Şamili, Şeyh Said`i, Şehid Hüseyin`i ve Şehit Selahaddin`i burada zikrederek onlara minnettar olduğumuzu belirtmek istiyorum. Ayrıca direnen, sabırlı, azimli ve İslami hareketin bütün şehitlerini ve dünyanın herhangi bir yerindeki herhangi bir İslami ulusal direniş hareketinin, kadın çocuk, genç, yaşlı ve erkek bütün şehitlerini burada rahmetle anıyorum" dedi.

Şehadet ve Şehidin Manası…
Daha sonra yapılan konuşmada, "Kur`an-ı Kerim`de `Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyin, onlar diridirler ama siz bilemezsiniz` diye buyrulmuştur. Evet, işte şehadet ve şehidin manası da budur. Sadece ve sadece Allah yolunda canını vermek, kanını akıtmak, dünyadan yüz çevirmek, eşini, çocuğunu, ailesini, makamını, aşiretini kısacası nefse hoş gelen dünyanın bütün zevklerinden yüz çevirmektir. Peygamber Efendimiz Hz Muhammed, 3 defa tekrarlayarak ulaşmak istediği yüce şehadet makamına ne mutlu ona ki İbrahim Hoca ulaşmıştır" denildi.

Program yapılan duayla sona erdi.
(M. Said Başaran - İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir