• DOLAR 32.525
  • EURO 34.855
  • ALTIN 2428.403
  • ...
İnfaz yasası genç evlileri kapsamaması vicdanları kanattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İnfaz yasasının Resmi Gazete’de yayınlanmasının ardından çeşitli suçlar nedeniyle cezaevlerinde bulunan mahkûmlar tahliye edilmeye başlandı. İnfaz yasası paketi ile mağduriyetlerin giderilmesi yönündeki beklentiler de hayal kırıklığı ile sonuçlandı.

Özelikle genç yaşta evlenip, yuva kuranların mağduriyetine sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımlar yaparak dikkat çeken Araştırmacı-Yazar Sema Maraşlı, genç evlilik mağdurlarının tecavüzcülerle bir tutulmasının hukuki olmadığını vurguladı.

"TecavüzcüDeğil BizAileyiz" hashtagı ile mağduriyetlere dikkat çeken Maraşlı, "İnfaz yasası yayınlandı, içinde genç evlilere af yok. Katili, hırsızı serbest kalıp giderken cezaevinde genç evlenen babalar onların arkasından bakıp kalacaklar. Ne büyük acı! Ne büyük suç genç evlenmek! Dünyanın hiçbir ülkesinde 14 yaş üstü gençlerin cinsel hayatını takip edip (ister nikah ister zina) kızların şikayeti olmamasına rağmen 'kızları kirlettiniz' diye delikanlıları toplayıp hapse atan bir ülke yok." dedi.

Maraşlı, "Genç evlilik yapanların çoğu maddi yokluk ya da anne-baba eksikliği gibi sıkıntılar yaşamış evliliğe yuva kurma hasretiyle adım atmış kızlar. Evliliklerinden de memnunlar. Yuva yıkanın ve sebep olanın yuvası olmaz. Neye destek olduğunuza dikkat edin." dedi.

Mağdur kadınların beyanlarına rağmen eşlerine ceza verildiğini söyleyen Maraşlı, "18 yaş altında kızlar 'Evliliği biz istedik' diyorlar 'Kocan seni kandırmış senden faydalanmıştır' diyorlar. 14 yaşında kız yalan da olsa 'tacize uğradım' dese beyanı kabul ediliyor 14 yaşında kız 'ben severek evlendim, eşimi ben ikna ettim' demesine rağmen 'sen çocuksun beyanın esas değil, tacize uğradın' deniyor. Kadın beyanı neye göre değişiyor." şeklinde konuştu.

Devletin tecavüzcü ve genç yaşta evlilik yapanları ayırt edebileceğini belirten Maraşlı, "'Genç evliler hapisten çıkarsa gerçek tecavüzcüler de çıkarmış' bu ne beyinsiz bir söz. Koskoca devlet bu devirde tecavüzü ve evliliği ayıramayacak durumda. Öyle mi? Tecavüz ve genç evliliği ayırmıyorsa ayırmak istemediğindendir. Genç evlilere ceza vermek çok adaletsiz. 'Çocuk' diyorsun fakat çocuk dediğin kişinin kanunları bilmesini bekliyorsun. Dine ve örfe uygun olan şeylerin aksi bir kanun varsa bunun duyurusunu devletin iyi yapması gerekiyor. Cezaevinde kalan genç evliler, nafaka hapsi cezası alanlar, cinsel istismar iftirasına uğrayan masumlar ile gerçek tecavüzcüler ve terör suçları. Bence hükumet cezaevlerini suçsuzlar ve suçlular cezaevleri olarak ikiye ayırsın. " ifadelerini kullandı.

"Genç evlilerin ağır hapis cezası alması ve hapisten çıkmamaları için en çok kim propaganda yapıyor. PKK destekli feminist kadın dernekleri. PKK'lı feministleri sevindirdiniz, mazlumların boynunu büktünüz? Mutlu musunuz?" diye soran Maraşlı, "İnsan yaptıkları kadar yapmadıklarından da sorumlu. Yapılması gerekeni yapmıyorsan suçlusun. Milletvekilliği çok veballi bir görev. Yüksek maaşları cebe atıp makam araçları ile hava atıp millet adına yapman gerekeni yapmıyorsan hesabın ağır olur." diyerek milletvekillerin sorumluluğunu hatırlattı. (İLKHA) 

https://dogruhaber.com.tr/haber/656339-erken-yasta-evlilik-magdurlarina-mujde/



Bu haberler de ilginizi çekebilir