• DOLAR 32.505
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2434.011
  • ...
Bursa`da Modern Alışveriş Dönemi Başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA-Osmangazi Belediyesi tarafından inşa edilen Türkiye`nin ve Bursa`nın en modern kapalı Pazar alanı olan Çarşamba Pazarpark`ta alışveriş başladı. Geçen hafta çekilen kuraların ardından bu hafta ilk kez modern kapalı Pazar alanında açılan semt pazarında hem esnaf hem de vatandaşlar konforlu alışveriş keyfiyle tanıştı.

 

Akpınar Yaşam Merkezi ve Çiftehavuzlar Fatih Yaşam Merkezi bünyesindeki Pazar alanlarının ardından Osmangazi Belediyesi`nin en büyük yatırımı olan Çarşamba Pazarpark`taki kapalı Pazar alanı da kapılarını alışveriş için Bursalılara açtı.

 

197 esnafın tezgâh açtığı Pazarpark`la birlikte yıllardır sokak pazarında karda çamurda, sıcakta büyük güçlük çeken vatandaşlar ve esnaf konforlu alışveriş imkânına kavuştu. Kar yağışı altında ilk kez kurulan Çarşamba Pazarı`nda vatandaşlar ve esnaf zahmetsiz konforlu ve modern alışverişin tadını çıkarmaya başladı. Kar yağışı ve rüzgârdan etkilenmeden alışveriş yapan vatandaşlar Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve belediye yönetimine teşekkür ederken, yıllardır sokak yaparında çektiklere çileye dem vurdu ve aynı imkânların diğer mahallelere de sunulması dileğinde bulundular. Geniş ferah ortamı, düzenli ve kontrollü yerleşimi, güvenli giriş çıkış ve alışveriş imkânı ile rüya gibi bir tesisin halkın kullanımına sunulduğunu dile getiren vatandaşlar, artık Pazar alışverişinin çile değil bir zevk haline geldiğini dile getirdiler.

 

Geçen hafta çekilen kuraların ardından modern kapalı Pazar alanındaki yeni yerlerinde ilk kez tezgâh açan esnafta büyük bir heyecan ve mutluluk yaşadı. Yıllardır hizmet verdikleri sokak pazarının kaldırılmasıyla birlikte yeni modern ve kullanışlı Pazar alanındaki yerlerine taşınan pazarcı esnafı, yeni tesisin hem kendilerine hem de alışveriş yapan vatandaşlara büyük bir rahatlık ve kolaylık sağladığını ifade ettiler. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar`a teşekkür eden pazarcı esnafı, Osmangazi`de üst üste açılan kapalı pazar yerleriyle birlikte hem daha sağlıklı ve modern alışveriş imkânına kavuştuklarını hem de vatandaşların rahat rahat pazar alışverişini yaptığı için bu pazarların büyük ilgi gördüğünü bunun da kazançlarına yansıdığını vurguladılar. Kapalı Pazar alanının devreye girmesiyle birlikte yazın sıcağından kışın soğuğundan artık etkilenmeyeceklerinin altını çizen Pazar esnafı, ilk gün olmasına rağmen vatandaşların ilgisinden de oldukça memnun olduklarını sözlerine eklediler.
Osmangazi Belediyesi tarafından inşa edilen ve belediye tarihinin hacim olarak da maliyet olarak da en büyük projesi olan Çarşamba Pazarpark bünyesinde yer alan kapalı Pazar alanında 197 tezgâh yer alıyor. Sebze ve meyve bölümünün yanı sıra Bursa`nın en modern balık pazarını da bünyesinde bulunduran Pazarpark`ta haftanın iki günü Pazar ve Çarşamba günlerinde Pazar kuruluyor.

 

Öte yandan Osmangazi Belediyesi Pazarpark`ta kurulan ilk pazarda vatandaşlara ve esnafa sıcak salep ikram etti. Soğuk havada hem konforlu bir alışveriş imkânı hem de sıcak sahlep sürprizi ile karşılaşan vatandaşlar oldukça memnun bir şekilde evlerinin yolunu tuttu. (Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir