• DOLAR 32.493
  • EURO 34.916
  • ALTIN 2435.684
  • ...
Diyarbakır'da büyük mağduriyet yaşayan Ekin ailesi yardım eli bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Yaklaşık 2 sene önce eşinin iflas ettiği iş yerinin borçlarını ödeme sıkıntısı çeken anne Zeynep Başhan Ekin, borç karşılığında evlerindeki birçok eşyayı satmak zorunda kaldı.

Salgın hastalıktan dolayı evlerde yapılan temizlik işlerinin de aksamasıyla geçim sıkıntılarının had safhaya ulaştığını belirten anne Ekin, İLKHA muhabirine yaşadıkları mağduriyeti anlattı.

Eşinin daha önce bir yakıt geri dönüşüm şirketini işlettiğini, eşinin iflas etmesiyle sıkıntıların başladığını ifade eden Ekin, "Her şeyimizi kaybettik ve ondan sonraki süreç çok zor oldu. Eşim çalışamadığı için elimizdeki çamaşır makinası, buzdolabı gibi eşyalarımızı da kaybettik ve bu arada borçlarımız da birikti. Öyle bir duruma geldik ki çocuklarımın temizlik ihtiyacını ve çamaşırlarını komşularımın evlerinde karşılamaya başladım." dedi.

"Salgın hastalıktan dolayı ev temizliği işlerine gidemiyorum"

Bu sıkıntılı süreçte eşine destek olabilmek için evlere temizlik işlerine gittiğini söyleyen Ekin, "Evlere temizliğe gidiyordum, bu salgın hastalıktan dolayı artık gidemiyorum. Eşim de yaklaşık bir aydır işe gidemiyor." ifadelerini kullandı.

Kendisine yönelik yapılan bazı sosyal yardımlarla geçimini sağladığına dikkat çeken Ekin, şunları söyledi:

Sosyal yardımlaşmadan çocuk parası alıyorum, kolu-komşunun veya hayırseverlerin verdiği yardımlarla geçinmeye çalışıyoruz. 3 memur arkadaştan bize yardımlar geliyordu, onların da tayini çıktığından bu yana yardımlar kesildi.

"Çocuklarımın okul ihtiyaçlarını karşılayamıyorum"

Çocuklarının ihtiyacını karşılayamamanın üzüntüsünü yaşadığını vurgulayan Ekin, "Bu süreçte elektrik, su ve doğalgaz kesintilerine uğradık. 2 yıldır hiçbir şeyden istifade edemiyoruz. Şu an çok zor durumdayız. Şu anda iki çocuğum okul okuyor ve ben onların ihtiyaçlarını karşılayamıyorum." diye konuştu.

Çocuklarının sağlık sorunlarına da değinen Ekin, şöyle konuştu: "Küçük çocuğum kalp hastasıdır ve aynı zamanda fıtığı var. Onun ameliyatını yaptıramıyorum. Her ne kadar yeşil kartlı da olsam ihtiyaçlarını karşılayamıyorum. Çocuğun kan değerleri düşük ve biz durumunun düzelmesini bekliyoruz. Bunun da vitamin eksikliğinden kaynaklandığı söyleniyor. Bu da onların beslenme ihtiyacını karşılayamadığımdan kaynaklanıyor."

"Allah kimseyi yoksullukla imtihan etmesin"

Haber verilmesi üzerine aileye ulaşan Bağlar Belediyesi, aileye bir yardım paketi verdi.

Bağlar Belediyesine bağlı ekipler tarafından kendisine yardım ulaştırılan anne Ekin, gösterilen hassasiyetten dolayı Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu'na teşekkürlerini iletti.

Ekin, "Hüseyin Beyoğlu'nun bu konularda duyarlı olduğunu biliyordum. Allah razı olsun, bize bu desteği sağladı. Allah kimseyi yoksullukla imtihan etmesin. Yaşamayan bilmez, gerçekten zor durumdayız. Evimizde hiçbir şey yok. Belediye Başkanı'mızın desteği bizi çok mutlu etti. Kendilerine teşekkür ederim." dedi. (İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir