• DOLAR 32.333
  • EURO 35.069
  • ALTIN 2286.519
  • ...
Tarsus Üniversite İstiyor Komisyonu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Geçtiğimiz haftalarda Mersin Milletvekili Ahmet Uzun ve Tarsus Protokolünden oluşan bir heyet, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yaptığı görüşmeden sonra üniversite projesinin bilimsel verilere dayalı olarak hazırlanması için çalışmalara başladı.


Tarsus`un, gerek nüfusu, gerek yeraltı ve yerüstü zenginliği, gerekse kültürel değerleri bakımından üniversiteyi hak ettiğini belirten Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, \"Geçtiğimiz günlerde `Tarsus Üniversite istiyor` adı altında yoğun bir katılımla gerçekleştirilen toplantıda, Tarsus`un 312 bin nüfusuyla, çok kültürlü, çok renkli, çok dilli, Anadolu mozaiğini en güzel şekilde resmeden bir ilçe olduğunu ve bir üniversiteye ihtiyacı olduğunu dile getirdik. O toplantıda oluşturulan komisyon titiz bir şekilde çalışıyor\" dedi.


Geçmişte dünyanın ilk üniversitelerinden birinin kurulduğu Tarsus`a üniversite kurulması konusunda tüm Tarsus halkının hemfikir olduğunu belirten Kaymakam Güldibi: \"Oluşturulan Komisyon bir taslak hazırladı. Tarsus Üniversitesi adı altında, Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği, Sağlık Bilimleri Enstitüleri, Lojistik, Mühendislikler, İlahiyat Fakültesi gibi bölümlerin de aralarında bulunduğu çok sayıda Fakülte ve Meslek Yüksek Okulları, Yüksek lisans ve Doktora programlarının yer aldığı bölümlere yönelik olarak hazırlanan taslak, bilimsel veriler ve gerekçelerle doldurularak detaylandırılıyor\" diye konuştu.


Hazırlanmakta olan Tarsus Üniversitesi gerekçeli raporun, Ekonomi Bakanı ve Mersin Milletvekili Zafer Çağlayan, Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun ve Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi ile birlikte Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`a ulaştırılması bekleniyor. (A. Hakim Kurt-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir