• DOLAR 32.602
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2506.638
  • ...
Şenlik Hoca Paris`te Okurlarıyla Buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
FRANSA - Yer sıkıntısından dolayı iki günde yapılan seminerde Doğruhaber yazarlarından Mehmet Şenlik Hoca, ilk gün bayanlara özel bir konuşma yaptı. Bayanlara hicretin önemini ve Hz. Hatice`yi anlatan Şenlik Hoca, ikinci günde erkekler bir konuşma yaptı.


Yatsı namazından sonra başlayan seminerde sözü alan Şenlik Hoca, "Hiç biriniz bu topraklara, Avrupa`ya gezmek için keyfinizden gelmediniz. Amacınız, buralarda iş bulmak, çalışmak ve rızkınızı aramak olmuştur. Aksi takdirde buralara gelmezdiniz, ancak takdiri ilahi bu şekilde tecelli etmiştir. Yine İslam için, Allah yolunda yurtlarından sürünenler, göç edenler, hicret edenler vardır" dedi.


İslam dininin İnsanları yücelttiğini söyleyen Şenlik Hoca, daha sonra Mekke`nin fethine değindi. Şenlik Hoca, "İslam ordusu onbin kişiye ulaşmış, Mekke`ye giriyorlardı. Allah Resulü, devesinin üzerinde ilerliyordu. Kureyş halkı korku içinde seyrediyordu. Ashab`tan bazıları intikam alacaklarını düşünüyordu, fakat merhamet Peygamberi (S.A.V), her kim Kâbe`ye sığınırsa, her kim Ebu Süfyan`ın evine sığınırsa ve her kim evinde kalırsa emniyette olacağını söyledi. Fetih gerçekleşmiş, Kâbe`nin içi putlardan arındırılmıştı.


Allah Resulü, Kureyşlilere `Ey kavmim! Bugün benden ne beklersiniz, benden ne umarsınız?` dedi. Tüm Kureyşliler tek ağızdan, `Ya Muhammed! Vallahi sen kerim bir insansın. Akrabayı gözetir, yetimi ve yoksulu doyurursun` dedi. Bunun üzerine Allah Resulü,`Bugün size söyleyeceğim, Yusuf`un kardeşlerine söylediğimdir. Bugün size kınama yoktur, hepiniz serbestsiniz`" dedi. (Enes Suiçer - İLKHA)
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir