• DOLAR 32.498
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2490.077
  • ...
Saddam'ın eski yardımcısı' İzzet el Duri açıklama yayınladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

El Duri siyasi mesajlar verirken, aynı zamanda halen hayatta olduğunu da gösterdi. 

Saddam Hüseyin’in halen yakalanamayan cumhurbaşkanı yardımcısı İzzet İbrahim el Duri'nin (1942-) ses kaydı sosyal medya üzerinden yayınlandı. 

Irak’ta son aylarda yaşanan kanlı protestolara ve hükümet krizlerine değinen Duri, işgalle gelen hükümetler meşru olmadığı için Irak’ta düzenin oturmadığını vurgulayarak Iraklılara ve Araplara birlik çağrısında bulundu, Baas Partisi olarak bu kez çoğulcu bir sistemde iktidara yeniden talip olduklarını belirtti.

Duri’nin sesinden oldukça yaşlandığı anlaşılıyor. Baas Partisi'nin liderliğini yapan Duri, 2019’da da görüntülü konuşmasını yayınlamıştı:

Saddam Hüseyin’in cumhurbaşkanı yardımcısı olan ve Saddam rejiminin en önemli isimlerinden biri olarak görülen Duri özellikle 1990’lı yıllarda rejimin ikinci önemli adamı sayılmaya başlanmıştı.

2003’te Saddam rejiminin devrilmesinden sonra halen yakalanamayan Duri, ABD öncülüğündeki güçlere karşı savaşmak üzere ‘Nakşibendi Tarikatı Erleri Ordusu’ isminde bir silahlı örgüt kurmuş, Saddam Hüseyin’in 2006’da idam edilmesi üzerine yasaklı Irak Baas Partisi’nin başına seçilmişti.

Kaynak: Mepa News

Bu haberler de ilginizi çekebilir