• DOLAR 32.574
  • EURO 34.834
  • ALTIN 2435.002
  • ...
Varto`da Taşıma Merkezli Okul Yapılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ- Muş`un Varto ilçesinde yaşanan pansiyon sorunun ortadan kaldırılması için taşıma merkezli bir okul yapılacağı bildirildi.

 

Varto ilçesinin Esenler bölgesindeki öğrencilerin eğitimlerini sürdürmeleri için taşıma sistemli bir okulun 2013 yılında yapılacağı açıklandı. Yapılan planlamalara göre Esenler bölgesinde yapılacak olan okula öğrenciler, yakın köylerden taşımalı sistem ile getirilecek. Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Muş Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Alparslan, 1 Barajı yakınındaki Toklu Jandarma Karakolu yanındaki arazinin okula uygun olduğunu ve bu bölgeye okul yapılması görüşüne vardıklarını söyledi.

 

Basın mensuplarına konu ile ilgili olarak açıklama yapan Tatlı Varto ilçesinin Esenler bölgesine taşıma merkezli bir okul yapmayı planladıklarını belirterek, \"İlçemizde pansiyon sıkıntımız var. Pansiyon yapıp öğrencileri pansiyona doldurmak yerine taşıma merkezli bir okul yaptırarak öğrencilerimizin taşımalı sistemle eğitimlerini sürdürmelerini sağlayacağız. Bunun için belirlenen bir yer var ve bu yerin okul için uygun olup olmayacağına karar verdik. Belirlenen arazi Varto ve Bulanık ilçesi arasındaki Alparslan 1 Barajı yakınındaki Toklu Jandarma Karakolu`nun yanında bulunmakta ve okula elverişli bir arazi. Okulumuzun derslik sayısı tam olarak belirlenmemiş. Ama o bölgedeki okul ihtiyacı bu çalışma ile tamamen ortadan kaldırılacaktır. Laboratuarları, etkinlik alanları ve yemekhanesi ile güzel bir okul yapımını bu yıl gerçekleştireceğiz\" dedi. (İnan Sur- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir