• DOLAR 32.382
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2326.174
  • ...
PKK itirafçısı Veysel Ateş Van`a götürülüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

SAKARYA - PKK itirafçısı Veysel Ateş, Hakkari`nin Şemdinli ilçesinde, 9 Kasım 2005`te meydana gelen patlamayla ilgili sanık astsubaylar Ali Kaya ve Özcan İldeniz ile birlikte tutuksuz yargılanıyordu. Kamuoyunda Şemdinli davası olarak bilinen ve uyuşmazlık mahkemesinde incelenen dosya, Anayasa`nın 145. maddesindeki `askeri mahkemelerin görevinin sadece askeri suçlarla sınırlandırılması ve devletin güvenliğine, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı işlenen suçlara ait davalar her durumda, adliye mahkemelerinde görülür` düzenlemesi göz önünde bulundurularak, Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi`ne gönderilmişti.

Uyuşmazlık mahkemesinin gönderdiği dosyayı inceleyen mahkeme heyeti, tensip tutanağı düzenleyerek, daha önce kendi mahkemelerinde, `Adam öldürmek, çete kurmak ve adam öldürmeye teşebbüs` suçlarından aldıkları 39 yıl 5 ay 10`ar gün hapis cezası Yargıtay tarafından bozulan sanık astsubaylar Ali Kaya, Özcan İldeniz ve terör örgütü PKK itirafçısı Veysel Ateş`in Ceza Muhakemeleri Kanunu (CMK) 100. maddesindeki katalog suçları göz önünde bulundurarak, tutuklanmasına oy birliğiyle karar vermişti.

SİLAHI TAŞIMA RUHSATLIYMIŞ
Bu karar üzerine Veysel Ateş dün Sakarya’nın Kaynarca ilçesinde gözaltına alındı. Küçük bir şirkette çalışarak hayatını idame ettiren Ateş, kara yolu ile İstanbul’a oradan da havayoluyla Van’a götürülüyor.
Üzerinde ruhsatsız silah bulunduğu belirtilen Ateş’in silahının taşıma ruhsatlı olduğu öğrenildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir