• DOLAR 32.539
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2485.916
  • ...
Batman’da ücretsiz maskenin bulunmaması hem vatandaşı hem de eczaneleri mağdur ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Coronavirus salgını tedbirleri kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Maskeler para ile satılmayacak” açıklamasının ardından, ücretsiz maskelere önce PTT üzerinden daha sonra da e-devlet üzerinden ulaşabileceği belirtilmişti.

Daha sonra yoğunluktan dolayı ücretsiz maskelerin eczanelerden de temin edilebileceği duyuruldu. 6 Nisan’da Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, pazar yerleri başta olmak üzere toplu mekânlarda maske takılmasının zorunlu hale getirildiğini, valiliklerin e-devlet üzerinden ücretsiz maske dağıtımına başlandığını, parayla maske dağıtımının yasaklandığını ve marketlerde verilen maskelerin ücretsiz olduğunu açıklamıştı.

"Dağıtılmasını üstlendik ama henüz elimize ulaşmadı”

Batman Eczacılar Odası tarafından yapılan açıklamada, "Ücretsiz maskeler henüz Batman’a ulaşmadı. Geçen günlerde Sağlık Bakanımızın yapmış olduğu açıklamalara binaen eczaneler aracılığıyla ücretsiz maske dağıtılacaktı. Şu an için Ankara ve İstanbul'da uygulamaya geçildi ama diğer illerde şu an beklemede. Eczacılar olarak bu işin bedelsiz bir şekilde dağıtılmasını üstlendik ama henüz elimize ulaşmadı.” denildi.

“Maske temini vatandaşa gönderilecek cep mesaj aracılığı ile olacak”

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

“Halktan ricamız maskelerin ilimize gelince, eczaneler tarafından maske temini vatandaşa gönderilecek cep mesaj aracılığı ile olacak. Vatandaş kendisine gelen cep mesajı eczaneye göstermek suretiyle ilk aşamada 10 günlük süre için 5 adet maske alacak. Vatandaşın cep telefonuna gelen kod eczane tarafından ilaç takip sistemine girilecek yoğunluk oluşmaması için Bakanlık vatandaşa belirli bir sıra dâhilinde alarak cep mesaj gönderecek. Bu süreçte vatandaşların evlerinde beklemelerini kendilerine cep telefonlarına gelecek mesajı beklemelerini rica ediyoruz.”

"Maske talebiyle ilgili vatandaşlarla karşı karşıya geliyoruz"

Maske talebiyle ilgili hem eczaneler hem de vatandaşların büyük bir sıkıntı yaşadığını belirten eczacı kalfası Muhsin Gök, “Ön camımıza yazı da astık ücretsiz maskelerin Batman’a gelmediğiyle ilgili ama sabahtan beri eczaneye gelen vatandaşlar var. Bankalar maskesiz kimseyi içeri almadıklarından herkes bize gelip, maske talep ediyor. Devletin ücretsiz maske dağıtımıyla ilgili haberinden sonra vatandaşlar bizden maske talebinde bulunuyor. Şu anda büyük illerde eczaneler üzerinde devletin vermiş olduğu ücretsiz maske dağıtımı yapılmaya başlandı. Yalnız bizim elimize devletin vermiş olduğu maskeler olmadığından vatandaşlara dağıtamadığımız gibi eczanelerde maske satışı ve temini yapılamadığından vatandaş mağdur oluyor. Günde en az 60-70 kişi bize gelip ücretsiz maske talebinde bulunuyor. Yetkililerden ücretsiz maske dağıtımıyla ilgili gerekenin yapılmasını rica ediyoruz. Maske talebiyle ilgili sürekli vatandaşlarla karşı karşıya geliyoruz, iki tarafta mağdur oluyor.” dedi.

"Günde en az 70-80 kişi bizden maske talep ediyor"

“Eczanelerde maske satışı yasak olduğu için bizde maske temin etmekte zorluk yaşıyoruz.” diyen başka bir eczane kalfası Mehmet Zeki Öncü, bankalar maskesiz kimseyi içeri almadıklarından dolayı vatandaşların sürekli gelip maske talebinde bulundukları, ellerinde olmadığı için sıkıntı yaşadıklarını söyledi.

Öncü, "Vatandaşlar da maske teminiyle ilgili ne yapacaklarını şaşırmışlar. Banka ve marketlerde maskesiz kimseyi içeri almadığından, banka ve marketlerin vatandaşa maske vermemelerinden dolayı sürekli eczanelere gelmekteler. Bize de maske gelmediği için satışlarda yasak olduğundan satış da yapamıyoruz. Bankalardan dolayı dışarıda maske almak isteyen birçok vatandaş var.  Günümüzün büyük bir bölümünü maske yok, maske yok, demekle geçiriyoruz. Devletin vatandaşa vereceği maskelerin en kısa zaman da elimize gelmesini bekliyoruz.” dedi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir