• DOLAR 32.393
  • EURO 35.231
  • ALTIN 2324.609
  • ...
`2013 Yılı Barış Yılı Olsun`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Esenler’de düzenlenen “Bir yazar, Bir kitap” programı kapsamında Gazeteci Yazar Cengiz Çandar, Esenler halkıyla bir araya geldi. Esenler Belediyesi Konferans Salonu’nda Prof. Dr. Osman Özsoy’un moderatörlüğünde gerçekleştirilen programda; Gazeteci- Yazar Cengiz Çandar, “Mezopotamya Ekspresi: Bir Tarih Yolculuğu” adlı kitabı çerçevesinde Türkiye’nin siyasi gündemine ayna tutarak İmralı süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu.

 

Salı Günü Türkiye’de Polemik Günü Olmuş
Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk’ün İmralı görüşmesini de değerlendiren Çandar, bu konuyla ilgili BDP’ ye ilişkin bir güvensizlik olduğunu söyledi. Değişik siyasi partiler içerisinde rekabetlerin yaşandığını söyleyen Çandar, bunlara paralel olarak yaşanan gerilimlerin olduğuna dikkat çekti. Siyasi liderler arasında yaşanan günlük polemikler nedeniyle televizyonların izlenilmeyecek duruma geldiğini belirten Çandar, “Her hafta Türkiye’nin bir kötü günü var. Özellikle salı günlerini Türkiye’nin en kötü günü olarak kabul ediyorum. Sürekli polemikler, abartmalar almış başını gidiyor. Dünyada böyle bir ülke yok sanırım. Kavgada bile söylenemeyecek sözleri partililer ağızlarından düşürmüyor” diye konuştu.


Türkiye, Kritik Bir Süreçten Geçiyor

Yaşanan bu süreç içinde Türkler ve Kürt arasında bir sorun olmadığına dikkat çeken Çandar, Müslümanlığında etkisiyle Türk ve Kürtler arasında bir husumet olmadığını vurguladı. 2013 yılının kaybedilmemesi gereken bir yıl olduğunu ifade eden Çandar, Kürt sorunu meselesinde hızlı adımların atılması gerektiğini belirtti. Sürecin riskli kritik bir süreç olduğunu belirten Çandar, Bu süreçte barışın sağlanabilmesi için provokasyonlara karşı dirençli olunmalı. topluma sürekli barış ve kardeşlik mesajlarının verilmesi gerekir. Toplumun bütün kesiminin bu süreci dikkatle izlemesi gerekiyor” dedi.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir