• DOLAR 32.513
  • EURO 34.794
  • ALTIN 2422.723
  • ...
Covid-19 nedeniyle iş yerlerini kapatan esnafa bin TL destek verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Daha önce Şahinbey Belediyesine bağlı sosyal marketten yardım alan 7 bin aileye bin TL nakdi yardım desteği veren Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, erkek ve bayan kuaförü, kahvehane, kıraathane, çay ocakları ve küçük ölçekli lokantalar gibi İçişleri Bakanlığının Genelgesi ile kapanan iş yerlerine bin TL nakdi destek veriyor.

Dar gelirli vatandaşlara verdiği bin TL’lik destekten sonra Coronavirus nedeniyle iş yerlerini kapatan esnafa da destek çıkarak bin TL’lik destek verdiklerini belirten Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, amaçlarının esnafa destek olmak olduğunu belirtti.

“Bu zorlu süreci de omuz omuza en kısa sürede atlatacağız”

Tahmazoğlu, “Tüm dünyayı saran Covid-19 salgını nedeniyle yakın teması engellemek amacıyla hükümetimizin almış olduğu karar gereği berber, bayan kuaförü, çay ocağı, kahvehane, hamam işletmeleri, okul kantinleri, öğrenci servisleri ve küçük lokantalar gibi iş yerlerine ‘Biz Bize Yeteriz’ kampanyası çerçevesinde destek olmak. Amacımız; bu işletmelerin, kira, elektrik ve su ödemelerine yardımcı olmak. Ayrıca Şahinbey Belediyemizin kiracısı olan ve iş yerleri kapanan iş yerlerinden kira almadığımız gibi iş yerleri açık olanlardan da yüzde 50 indirimli kira alıyoruz. Bu zorlu süreci de omuz omuza en kısa sürede atlatacağız.” dedi.

Tahmazoğlu, bin TL’lik para desteğinden faydalanmak isteyen esnaflardan Şahinbey Belediyesi internet sitesinde bulunan formu doldurarak, iban numaraları ile başvurmalarını istedi.

“Verilen para esnaflarımıza ilaç gibi geldi”

Gaziantep Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ömer Küsbeoğlu da esnafın şu zor zamanda elektrik parasını dahi ödeyemediğini ve verilen bu desteğin esnafa ilaç gibi geldiğini belirtti.

Küsbeoğlu, “Tüm dünyayı etkisi altına alan Coronavirus nedeniyle çok zor günler yaşıyoruz. Bu süreçte en fazla sıkıntı çeken kesim ise küçük esnafımızdır. Yaşanan bu zorlu süreçte de Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun esnafın yanında yer alması bizleri oldukça mutlu etti.” ifadelerini kullandı.

Gaziantep Beberler Odası Başkanı Hacı Darıcı ise salgının esnafı çok kötü etkilediğini belirterek şöyle konuştu:

“Coronavirus nedeniyle esnaflarımızın iş yerleri bir süredir kapalı. Şahinbey Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey ilçesindeki esnafımıza bin TL destek vereceğini söyledi. Bu zor günümüzde bizlere yardım elini uzatan Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür ederim.”

Bayan Kuaförler Odası Başkanı Mesut Alkava da yapılan bin TL’lik desteğin esnafa ilaç gibi geldiğini belirtti.

İş yeri bir süredir kapalı olan berber ve kuaförler de Covid-19 salgını nedeniyle iş yerlerini kapatmak zorunda kaldıklarını belirterek, Tahmazoğlu’na verdiği bu destekten dolayı teşekkür etti.(İLKHA)





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir