• DOLAR 32.386
  • EURO 35.098
  • ALTIN 2326.487
  • ...
Az Kalsın 200 Bin TL Kaptırıyordu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Kastamonu`nun İnebolu ilçesinde "Hesabınızdan terör örgütüne para gönderiliyor" diye telefondan aranan kişi, 7 bin lira dolandırıldı.

İddiaya göre, kişisel telefonundan Fatih Özdemir`i(30) arayan kişi, Emniyet Müdürü Hakan olduğunu söyleyerek, "Hesabınızdan terör örgütüne para gönderiliyor" dedi. Özdemir, emniyetten arandığına ikna olmayınca bu sefer, bu kişi "Sizi Cumhuriyet Başsavcısı ile görüştürüyorum" bir başka kişiye telefonu verdi.

Telefona çıkan ikinci kişi de Cumhuriyet Başsavcısı olduğunu söyleyip, aynı şeyleri aktararak, "Evinizde arama yapılacak" diyerek evde bulunan 7 bin lirayı PTT`den havale etmesini istedi.

Dolandırıcılara inanan Özdemir, 7 bin lirayı alarak İnebolu PTT şubesinden Hüseyin Kurt adına havale etti.

Özdemir, ayrıca bir banka şubesinden de arayan kişilerin verdiği telefon numarasına 100 liralık kontör ücreti de gönderdi.

Bu işlemlerin ardından evine dönen Özdemir, eşine polisin gelip gelmediğini sordu. Evine polis gelmediğini öğrenen Özdemir, dolandırıldığını anlayınca polis karakolunda giderek şikayetçi oldu.

7 bin 100 lira dolandırılan Özdemir`in şikayeti üzerine olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

BANKA GÖREVLİSİNİN DİKKATİ SAYESİNDE DOLANDIRILMAKTAN KURTULDU

Benzer bir olay Kırşehir`de yaşandı. Telefonla dolandırıcılık yapan kişinin hesabına 200 bin lira yatırmak için Kocaeli`den Kırşehir`e giden bir kişi, bankadaki görevlinin şüphelenmesi üzerine dolandırılmaktan kurtuldu.

Kocaeli`de yaşayan U.Ş`yi telefonundan arayan bir kişi, kendisini savcı olarak tanıtıp, "Senin telefonundan terör örgütü üyeleri ile konuşma yapılmış. Bu telefonun temizlenmesi gerekiyor" diyerek, karşılığında U,Ş`den Kırşehir`deki bir bankadan hesabına 200 bin lira yatırmasını istedi.

Özel aracıyla Kırşehir`e gelen U.Ş, kent merkezindeki banka şubesine giderek, parayı verilen hesaba yatırmak istedi.

U.Ş`nin durumundan şüphelenen banka görevlisi, polise haber vererek durumu bildirdi.

Bankaya gelen Kırşehir Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, U.Ş`ye müdahale ederek paranın yatırılmasını engelledi.

Polis ekipleri, U.Ş`nin telefonunu arayan kişilerin yakalanması için çalışma başlattı.

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir