• DOLAR 32.37
  • EURO 35.013
  • ALTIN 2325.369
  • ...
Ruhani ile Maduro ABD yaptırımlarını görüştü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İran Cumhurbaşkanlığı, Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun yaptığı telefon görüşmesine ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamaya göre, ABD emperyalizmini toplum için Coronavirus’ten daha tehlikeli bir virüs olarak nitelendiren Ruhani, “Amerikalı devlet adamlarının açgözlülüğü ve zorba davranışı, İran ve Venezuela gibi bağımsız uluslar üzerinde baskı yaratmaktadır.” dedi.

Ruhani, “İran ve Venezuela, dayanışma ve işbirliği içinde ABD'nin istilacı ve eski virüsüne karşı yıllardır direnmişlerdir.” ifadelerini kullandı.

Ruhani, Coronavirus ile mücadeledeki deneyimlerini Venezuela ile paylaşmaya hazır olduklarını kaydetti.

Ruhani ayrıca ABD'nin İran ile Venezuela'nın petrol üretimine karşı yasa dışı ambargo uygulamasını uluslararası kurallara ve insani ilkelere aykırı olarak nitelendirdi.

Maduro: İran ve Venezuela emperyalizmle savaşmak için her zaman aynı cephede

Venezüela Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro da bu görüşmede yaptığı açıklamada, İran hükümeti ve halkıyla dayanışma içerisinde olduklarını ifade ederek “İran ve Venezuela, emperyalizme karşı mücadelelerinde her zaman birleşti.” dedi.

Maduro, "Bugün, tüm dünya ülkeleri koronavirüsle mücadelede ortak bir cephededir ve bu virüsün üstesinden gelmek zor bir iş olduğu için çok çaba ve iş birliği gerektirir.” diye belirtti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir