• DOLAR 32.575
  • EURO 34.926
  • ALTIN 2434.47
  • ...

Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir süredir emeklilerin umutla beklediği İntibak Yasası`nın neredeyse bütün siyasi partilerin seçim bildirgelerinde ve söylemlerinde yer almasından büyük memnuniyet duyduklarını belirterek, ``Artık sıra çözüm için yasa çıkarmaya geldi`` dedi.

Anayasa değişikliği için bile böylesine güçlü bir siyasi mutabakat sağlanamadığına dikkat çeken Ergün, şöyle konuştu:

``Bütün siyasi partiler emeklinin İntibak Yasası`nın çıkması gerektiğini söylüyorsa, artık çözüm için bir engel kalmamış demektir. Öyleyse, seçim sonrası gündeme ilk olarak alınacak yasa, İntibak Yasası olmalıdır. Böylesine güçlü bir görüş birliği ve mutabakata parlamento tarihinde ender olarak rastlanmaktadır. Bu durum, biz emekliler için umut verici bir gelişme olmuştur. Keza, Sayın Başbakanın seçim sonrası bu yasanın çıkarılacağını beyan etmiş olması, mağduriyet yaşayan topluluğumuzda büyük bir memnuniyetle karşılanmıştır.``

Dernek olarak yaklaşık 20 yıldır bu sorunu ülke gündemine taşıdıklarını ve kırmadan, dökmeden bu mağduriyetin çözüm noktası olan iktidarlara ve parlamentoya anlatılması boyutunda çok önemli bir çaba yürüttüklerini anlatan Ergün, ``Bu çabalarımızın boşa gitmediğini görmek ve bizzat Sayın Başbakanın ağzından bu büyük mağduriyetimizi giderecek yasal hazırlığın sürdüğünün müjdesini almak, topluluğumuzda büyük bir mutluluğa sebep oldu`` diye konuştu.

``EMEKLİNİN GÜLME ZAMANI GELDİ``

Ergün, yasal düzenlemenin en kısa zamanda TBMM gündemine alınmasını ve yıllardır yaşamakta oldukları mağduriyetin giderilmesini beklediklerini vurguladı. Ergün, şunları kaydetti:

``Çözüme bu kadar yaklaşmış olmak, yıllardır sürdürdüğümüz ikna turlarımızın, hukuk mücadelemizin ve diyalog sürecinin ısrarla yaşatılmasının bir sonucu olmuştur. Bıkmadan, usanmadan bu hakkımızı dillendirdik ve sonunda mağduriyetimiz anlaşıldı. Bütün Türkiye, emeklinin intibak sorununa vakıf oldu, herkes emeklileri haklı buldu. Artık çözüm zamanı geldi, artık emeklinin yüzünün gülme zamanı geldi. Emekliler ile dul ve yetimlerinin aylık ve gelirleri arasında, insan haklarına ve sosyal güvenlik normlarına aykırı bir şekilde oluşan büyük eşitsizlikleri ve adaletsizliği gidermek, sosyal hukuk devletinin bir numaralı görevidir.``

AA