• DOLAR 32.345
  • EURO 35.088
  • ALTIN 2321.082
  • ...
Özgürlüğe Bir İmza da Akit`ten
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Memur-Sen tarafından Türkiye çapında “Kamuda Kılık, Kıyafet, Başörtüsüne Özgürlük İçin 10 Milyon İmza” kampanyası büyük bir katılımla sürüyor. 
Memur-Sen Kocaeli İl Temsilcisi Halil İbrahim Keleşoğlu, 30 Kasım 2012’de TBMM önünde bir eylem yaparak kamu görevlilerinin kılık kıyafet özgürlüğünü elde etmelerine yönelik, başörtüsüne özgürlük eylemi gerçekleştirdiklerini ifade etti. 
Keleşoğlu, “Bu noktada kamuoyunu da eylemlilik sürecine dahil edecek şekilde, Başbakanlık’a sunulmak için ‘Kamuda Kılık-Kıyafet Özgürlüğü İçin 10 milyon İmza’ toplama kararı aldık” dedi. Keleşoğlu, “Memur-Sen camiası olarak geçmişten bugüne her fırsatta dile getirdiğimiz, sayısız eylem yaptığımız çalışma hayatında başörtüsü yasağının kalkması talebimizi de içeren ve 30 günde toplayacağımız, irade beyanı niteliğindeki imzaları hayata geçirilmesi için Başbakanlık’a sunulmak üzere kampanyamızı başlattık. İmzaların Başbakanlık’a verilmesinden sonra başta konuya ilgi ve destekleri için Cumhurbaşkanlığı olmak üzere TBMM ve siyasi partilere de bilgi verilecektir. Bunun yanı sıra kampanyamıza toplumsal duyarlılığı olan sivil toplum örgütleriyle kurum ve kuruluşları imza kampanyamıza destek olmaya çağırıyoruz” diye konuştu.

KELEŞOĞLU: BASKICI KILIK KIYAFET YÖNETMELİĞİ DEĞİŞMELİ

Keleşoğlu, “Saç, sakal, bıyık, favori ve tırnak uzunluğu ile ilgilenen, kadınlara başı açık olmayı dayatan, kazağın yakasıyla, pantolonun kumaşıyla, ayakkabının topuk boyuyla ilgilenen 1982 model darbe dönemi kalıntısı kılık-kıyafet yönetmeliğinin değişmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.
Kampanyaya Kocaeli’de Memur-Sen üyesi sendikalar, Kocaeli Gönüllü Kültür Teşekkülü Platformu’na bağlı STK’lar  destek verdiler. Açıklamadan sonra İzmit yürüyüş yolunda kurulan imza stantlarında çok sayıda vatandaş imza attı. Samsun, Kırşehir, Denizli, Adıyaman ve yurdun birçok ilinde başlatılan kampanyalara da vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

YAYIN KURULUMUZDAN İMZA KAMPANYASINA TAM DESTEK

Memur-Sen’in ‘Kamuda Kılık-Kıyafet Özgürlüğü için 10 Milyon İmza Kampanyası’na gazetemizin yayın kurulu üyeleri ve yazarlarımız da katıldı.
Gazetemiz İcra Kurulu Başkanı Mustafa Karahasanoğlu, Genel Yayın Koordinatörümüz Hasan Karakaya, Yazı İşleri Müdürümüz Ali İhsan Karahasanoğlu, Yayın Kurulu üyelerimiz Hasan Hüseyin Maden, Fatih Uğurlu ve Mehmet Duvarbaşı ile yazarlarımız, http://ozgurlukicin10milyonimza.com/index.php adlı internet sitesinde yer alan kampanyaya katıldılar ve başörtüsü yasağının kamuda kalkmasını istediler.

Yeni Akit

Bu haberler de ilginizi çekebilir