• DOLAR 32.545
  • EURO 34.952
  • ALTIN 2430.872
  • ...
Hamas: Ebu Tayr'ın tutuklanması işgalcilerin alçaklığını ve vahşiliğini gösteriyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hamas konuyla alakalı yaptığı açıklamada, işgal güçlerinin 70 yaşındaki Milletvekili Muhammed Ebu Tayr’ın hayatından sorumlu olduğunu belirterek, “Coronavirus salgınının baş gösterdiği bu dönemde 70 yaşındaki Ebu Tayr’ın tutuklanması işgal güçlerinin ne kadar alçak ve vahşi oluğunu gösteren bir hadisedir” ifadelerine yer verdi

Muhammed Ebu Tayr, çeşitli zamanlarda toplam 34 yıl işgal rejimi zindanlarında esir tutuldu. İlk kez 1974'te tutuklanarak 13 yıl hapse mahkûm edildi.

2006 yılında Filistin’de yapılan seçimlerde Hamas listesinden milletvekili seçilen Muhammed Ebu Tayr’a istifa etmesi için baskı yapan işgal rejimi önce onu Kudüs’ten sürgün etmiş ardından da Kudüs’teki oturum iznini iptal etmişti.

Yapılan açıklamada ayrıca, Filistin halkının milletvekillerine ve liderlerine yapılan saldırıların, onların halklarına hizmet etmede öncü rollerini etkilemek amacıyla işgalci siyonistler tarafından benimsenen bir politika olduğu ve bunun da uluslararası mahkemelerde cezalandırmayı gerektirdiği belirtildi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir