• DOLAR 32.347
  • EURO 35.12
  • ALTIN 2310.164
  • ...
Tarım ve Orman Bakanlığından Covid-19 aşı geliştirme çalışmaları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bakanlık bünyesinde 48 enstitü, Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin talimatları doğrultusunda çalışma gerçekleştiriliyor.

Bu kapsamda, aşı araştırmalarına Pendik Veteriner Kontrol Enstitüsü vasıtasıyla dâhil olan TAGEM, yapılacak bir kit aracılığı ile antiserum ve aşı çalışmalarını yürütebilecek.

Konuyla alakalı değerlendirmelerde bulunan TAGEM Özkan Kayacan, Etlik'teki Veteriner Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsünün de Sağlık Bakanlığı ile ortak çalışmalar yürütüldüğüne işaret ederek, bu çalışmaları sonuca ulaştırmak için de çaba harcadıklarını dile getirdi.

Kayacan, doğada tüm hastalıkların tedavisinin yapılabileceği imkânların bulunduğuna dikkati çekerek, şu değerlendirmede bulundu:

"Aslında ilacın ham maddesi bitkide. Dünya sentetikten kaçarak daha biyolojik kökenli ilaçlara yöneliyor. Bu noktada 'Geliştirilebilecek her türlü çalışmada TÜBİTAK'a gönüllü olarak danışmanlık yapalım, üretim yapalım.' dedim. Onlar da kabul ettiler. Bu araştırmaları birlikte yürüterek, çalışmaların çiftçiye çok hızlı bir şekilde yönlendirilmesi ve üretim modellerinin belirlenmesi adına elimizi taşın altına koyduk. TÜBİTAK'tan gelen her türlü talebe de kapımız açık." (İLKHA) 



Bu haberler de ilginizi çekebilir