• DOLAR 32.597
  • EURO 34.82
  • ALTIN 2493.522
  • ...
Harama uymayan yasağa mahkum olur!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER

Helal-haram dinelemeden ne bulduysa yiyenler dünyanın başına iş açtı. Yarasadan bulaştığı tahmin edilen virüs yüzünden milyarca insan evlerine hapsoldu. Şimdilerde akıllanan Çin yöentimi bazı bölgelerde vahşi hayvan satışını yasaklarken Birleşmiş Milletler de benzer bir çağrı yaparak vahşi(yırtıcı) ve ölü(leş) hayvan pazarlarının kapanması çağrısında bulundu.

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER ARTIK YETER DEDİ

Kuran'ı Kerim leş ve üzerinde Allah'ın adı anılmayan hayvanı haram sayar. İslam fıkhı ise müthiş bir kategorizasyon ile eti yenilen ve yenilmeyen hayvanları ayırmıştır. Hiçbir mezhepte yarasalar, fareler, böcekler "eti yenilebilecek hayvanlar" kategorisinde değildir. BM koronavirüs salgını sonrasında bu virüslerin ortaya çıkma yeri olan "canlı ve ölü vahşi hayvanların satıldığı pazarların yasaklanması"nı talep ediyor.

VİRÜSÜN KAYNAĞI VAHŞİ HAYVANLAR

Talep, Birleşmiş Milletler (BM) Biyolojik Çeşitlilik Sözleşmesi Başkanı Elizabeth Maruma Mrema'an geldi. Koronavirüsün dışında ayrıca Afrika'da ortaya çıkan Ebola ve Doğu Asya'da yarasalardan insanlara bulaştığı bilinen nipah virüsünün kaynağının da vahşi hayvanlar olduğunu söyleyen Mrema "Özellikle Afrika'da düşük gelirli ve geçimlerini vahşi hayvanlardan sağlayan toplumlar için alternatifler üretilmeli" dedi.

BM İSLAM FIKHINI HATIRLATTI

Mrema, İslam fıkhının yiyecekler bahsinin uygulanmasını istiyor. İslam yiyeceklerde helal ve temiz olma şartını ortaya koyuyor. Dünya bugün bilimsel anlamda çok ileridir farelerin yılanların, haşerelerin insan sağlığına uygun olmadığını çözümleyecek bir seviyededir. İslam fıkhı ise 1300 yıl önce bunu ortaya koymuştur.

HELALE UYMAK İÇİN VİRÜSÜ BEKLEMEYİN!

Ve Kuran'ın altını çizdiği bir diğer husus ise domuz etidir. İnsanlık domuzdan bir virüsün ortaya çıkıp insanlığı tehdit etmesini beklemek zorunda değildir. Şüphesiz BM'nin bilerek ve isteyerek İslam Fıkhını savunması düşünülemez ama şartlar tüm insanlığı Allah'ın kevni yasalarına uymaya zorluyor. İnsanlık gönülden olmasa bile -şartların dayatmasından dolayı- Allah'ın emirlerine ve kurallarına uymak zorundadır. BM de Dünya Sağlık Örgütü de İslam nizamının yeme ve içmede getirdiği kuralların mükemmelliğini itiraf etmek zorundadır. Bugün olanlar mecburi itiraflardır.

Bu haberler de ilginizi çekebilir