• DOLAR 32.331
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2295.316
  • ...
Huzurevlerinde Ölenleri Kayda Geçmediler  MEDENİYETSİZ BATI!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dış Haberler Servisi - Koronavirüs vaka sayılarının en yüksek olduğu Avrupa ülkelerinde huzurevlerindeki ölüm oranlarının fazlalığı dikkat çekiyor. Bazı ülkelerde huzurevlerindeki yaşlılar kendi haline terk edilirken bazılarında ise huzurevlerinde koronavirüsten ölenlerin, resmi kayıtlara geçmediği belirtiliyor.

İNGİLTERE GERÇEK RAKAMLARI GİZLİYOR MU?

İngiltere’de Kovid-19 kaynaklı ölümlerin günlük sayısı bine yaklaşırken, bu rakama kendi evlerinde ve huzurevlerinde hayatını kaybedenlerin eklenmediği iddia edildi.

Özel huzurevlerini temsil eden Care England’ın tahminlerine göre, bine yakın kişinin ölümü Birleşik Krallık’taki koronavirüs kayıpları listesine girmedi.

Sektörün önde gelen isimleri ve Alzheimer Derneği, Birleşik Krallık’ta yaklaşık 400 bin kişiyi ağırlayan huzurevlerinin yarısında koronavirüsün olduğuna inandıklarını ifade etti. Birleşik Krallık Sağlık Direktörü Prof. Chris Whitty ise salı günü yaptığı açıklamada bu oranın yüzde 9 civarında olduğunu söylemişti.

En büyük huzurevi sahiplerini temsil eden Care UK’in başındaki Prof. Martin Green, konu hakkında şöyle konuştu: Ölüm sayılarının noksan bildirildiğini görüyoruz. Ölümler binleri bulmamış olabilir ama o seviyeye doğru geliyor. Huzurevlerindeki ölüm oranlarını düzgün bir şekilde analiz etmemiz gerekiyor ve bunun için yönetimin veri toplaması lazım.

Oxford Üniversitesi’ne bağlı Nutfield Temel Bakım ve Sağlık Bilimleri Bölümü’nden Jason Oke de “Kimsenin huzurevlerinde ne olduğunu hesaba katmamasından dolayı, 6 ay sonra rakamların çok daha fazla olduğunu keşfedeceğimizden korkuyorum” dedi.

FRANSA’DAKİ ÖLÜMLERİN 3’TE BİRİ HUZUREVLERİNDEN

Fransa'da bütün koronavirüs ölümlerinin üçte biri, huzurevleri sakinlerinden oluşuyor. Son rakamlara göre, ülkede hayatını kaybeden 13 bin 832 kişiden 4 bin 889'si huzurevlerinden oldu.

Le Monde gazetesi geçen hafta, bazı yaşlıların bakımevlerinde "anlaşılmaz ve insanlık dışı" şekilde muamele gördüğüne dair eski bakanlardan Monique Pelletier'in eleştirilerine yer verdi. Pelletier "Buralarda Covid-19'dan yüzlerce 'yaşlı' ölüm gerçekleşti… Her şeyden önce, her gün ölenlerin sayısını yayınlamayı unuttuk " diye konuştu.

BELÇİKA’DA DA ÖLÜMLERİN ÇOĞU HUZUREVLERİNDEN

Yaşlı nüfusa sahip olan Avrupa ülkelerinin arasında Belçika da bulunuyor. Koronavirüs sebebiyle ülkede ölenlerin yüzde 40’ına yakınının huzurevleri sakinlerinden olduğu açıklandı.

İRLANDA’DA DA DURUM AYNI

İrlanda Cumhuriyeti'nde Kovid-19 tedbirlerinin 5 Mayıs'a kadar uzatılması kararlaştırılırken, yerel medyada çıkan haberlerde, ülkedeki can kayıplarının yarısından fazlasının yaşlı bakımevlerinde yaşandığı aktarıldı.

İTALYA’DA HUZUREVLERİNDEKİ ÖLÜMLERE SORUŞTURMA

İtalya'da huzurevlerinde ölümlerin anormal derecede artış göstermesi, meclis soruşturması çağrılarına yol açtı. Milano Cumhuriyet Başsavcılığı, Milano ve çevresindeki huzurevlerinde Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin yakınlarından gelen şikâyetler doğrultusunda soruşturmalar açıyor.

İtalyan haber ajansı ANSA'nın haberine göre, son olarak kentte, Pio Albergo Trivulzio isimli huzurevindeki Kovid-19 kaynaklı ölümler araştırılıyor.

Milano Cumhuriyet Başsavcılığının, Pio Albergo Trivulzio’nın genel müdürü Giuseppe Calicchio hakkında salgına karşı önlem almamak, 100’ü aşkın kişinin ölümüne yol açmaktan soruşturma açtığı belirtildi.

Milano'da daha önce de Medigilia huzurevine, 60 kadar yaşlının Kovid-19'dan hayatını kaybetmesiyle ilgili soruşturma açılmıştı.

Yüksek Sağlık Enstitüsünün (ISS) rakamlarına göre, ülke genelindeki huzurevlerinde 4 bine yakın kişi hayatını kaybetti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir