• DOLAR 32.563
  • EURO 35.024
  • ALTIN 2423.749
  • ...
YASAĞA GEREK YOK  SOKAĞA ÇIKMA #EvdeKal
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER

Türkiye'de ilk koronavirüs vakası görüldükten sonra sokağa çıkma yasağı tartışılmaya başlandı. İlk olarak ise geçtiğimiz Cuma gecesi 24.00'dan itibaren yürürlüğe konuldu. Yasağın duyurulmasında yapılan zamanlama hatası ve panik halkı marketlere hücum ettirdi. Yaşanan bu olumsuzluk sokağa çıkma yasağını da gündeme getirdi. Hem ekonominin hem de sosyal hayatın olumsuz etkilenmemesi için yasak olmadan da sokağa çıkmamak gerekiyor.

YASAK İSTENMEYEN GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

Yasağın cuma gecesi 22.00'da duyurulması ve iki günle sınırlı olmayacağı endişesi halkı market ve fırınlara yönlendirdi. Büyük panik havası içerisinde akın akın dışarıya çıkanlar sosyal mesafeyi hiçe saydı. Zaman zaman sözlü ve fiili kavgaların da yaşandığı kuyrukların salgını arttırdığı endişesini doğurdu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da yasağın açıklanmasında zamanlama hatası yapıldığını kabul ederken bunun nelere mal olduğu ise önümüzdeki günlerde belli olacak.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI UZATILIR MI?

Sokağa çıkma yasağı uzun zamandan beri Türkiye'nin gündeminde. Gerek ekonomik gerek sosyal kaygılar bu kararı almayı zorlaştırıyor. Bilim Kurulu üyeleri ise sokağa çıkma yasağının haftada 3 gün olabileceğini ifade ediyor. Ayrıca Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara ise "Keşke dışarıya çıkmasaydık; ancak eşimiz, dostumuz, çok farklı nedenlerle dışarıya çıktı. Bu, virüsün yayılımına neden olabilir. Cuma akşamı dışarıya çıktıysak lütfen 14 gün evde izole kalalım, 1 metreye dikkat edelim, ortak alanlarda, ev içinde de maske takalım." açıklamasında bulundu.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINA GEREK YOK EVDEN ÇIKMAYALIM!

Ülkemiz ve dünya zor günlerden geçerken salgın hastalığın yayılmaması için zorunlu olmadıkça evimizden çıkmamamız gerekiyor. Alimler salgının yayılmasına vesile olmanın vebaline dikkat çekerken bilim adamları da sosyal izolasyonun önemine vurgu yapıyor. Şimdi herkes aynı hassasiyetle davranıp zorunlu olmadıkça sokağa çıkmamalı, kendini ve ailesini izole etmeli.

Bu haberler de ilginizi çekebilir