• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Uzaktan eğitim ile hafızlıklarını tamamladılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Akademik eğitimin yanında hafızlık eğitimin de verildiği kursta, uzaktan eğitime geçilmesiyle birlikte 52 öğrenci mobil uygulamalar aracılığıyla irtibat kurdukları öğretmenleriyle eğitimlerine devam etti.

Hafızlık eğitimine örgün olarak başlayan öğrencilerden Beyza Kendal ve Meryem Zeybek, uzaktan eğitimini tamamlayarak Diyarbakır’da uzaktan eğitimin ilk hafızları oldu.

Evde mobil uygulamalarla eğitimlerine devam ettiklerini ve hiç irtibatlarını kesmediklerini söyleyen Uzman Kur’an kursu öğreticisi Netice Şeker, dersleri WhatsApp üzerinden dinlediklerini söyledi.

"Uzaktan eğitim zor olsa da ailelerin desteğiyle verimli geçiyor"

Şeker, “Öğrenciler derslerini aksatmadan çok güzel bir şekilde veriyorlar. Uzaktan eğitim zor olsa da ailelerin desteği, hocaların gayreti ve Cenab-ı Allah'ın inayetiyle çok verimli geçiyor. 15 ayda Beyza Kendal ve Meryem Zeybek, bizim ilk 2 online hafızımız oldu. Ailelere de tavsiyem bu süreci evde çocuklarımızla cemaatle namaz kılma, birlikte bazı etkinlikler yapma, birlikte sofraya oturma gibi aile birliğini sağlayan aktivitelerle verimli geçirebiliriz. Tüm gün yanımızda olan çocuklarımızla bu olumsuz görünen süreci avantaja çevirebiliriz.” dedi.

15 ayda hafızlık derslerini vererek eğitimini tamamladığını dile getiren Meryem Zeybek, “Allah'ın izniyle 15 ayda online olarak hafızlığımı bitirdim. Ben hafızlık yapmayı çok istiyordum. Çünkü sahabeler hafızlığı iyi bildiklerinden dolayı yaşayan Kur'an-ı Kerim idiler. Ben bunu öğrenince hafız olmak istedim. Hafızlıkla okul derslerini birlikte almak benim için zor olmuyordu. Hafız olmak isteyenler arkadaşlarım var ise, sizde benim gibi hafız olabilirsiniz. Belki biraz zor olur ama hafız olmaya değecektir.” diye konuştu. (İLKHA)





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir