• DOLAR 32.523
  • EURO 34.601
  • ALTIN 2492.541
  • ...
Siyonist çete Kudüs'teki yahudi yerleşim merkezlerini metro raylarıyla birbirine bağlıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kudüs'ten gelen haberlere göre, işgal rejiminin sözde "Bölgesel Organizasyon ve İnşa Komitesi" adı organın çalışmalarıyla hafif metro raylarının Kudüs'ün doğusundaki Cebelu'l-Mukebbir üzerine kurulan Armon Hentesif yahudi yerleşim merkezine kadar ulaştığı belirtiliyor.

Jerusalem gazetesinin yayınladığı haberde, metronun buralardaki bina ve ikametin daha da yoğunluk kazanmasına neden olacağına ve yerleşim evlerinin inşalarının genişletilmesi suretiyle daha çok yahudi yerleşimciyi buralara çekeceğine vurgu yapıldı.

Arap Alternatif Planlama Merkezi, birkaç gün önce işgal rejiminin Mescid-i Aksa'nın çevresindeki bölgelere kurulan yahudi yerleşim merkezlerini birbirine bağlayan iki yeni raylı yolun inşası için proje hazırladığı hususunu ortaya çıkarmıştı.

Bu projelerden birinin yerin altına yapılması ve Kudüs'ün batısından gelmesidir ki, bununla Aksa'nın Mağribliler kapıs civarından geçerek bu mescidin çevresindeki yerleşim merkezlerine ulaşması planlanıyor.

İkincisi ise Aksa'nın mahallelerini birbirine bağlayan ve yerin üstüne yapılacak demir yolu projesidir.

Filistinliler, bu proje ve çalışmaların Heykel Tüneli gibi Kudüs ile ilgili gizli ve karanlık birtakım projelerle de bağlantılı yürütüldüğüne ve Aksa'nın geleceğini ve istikrarını tehdit eder nitelikte olduğuna dikkat çekiyor.

Ayrıca, Silvan mahallesini ve Mağribliler kapısını tehdit eden Davud Şehri de bu kategorideki projelerden bir tanesi olarak görülüyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir