• DOLAR 32.562
  • EURO 34.922
  • ALTIN 2430.388
  • ...
Diyanet'ten cuma namazı kararı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Koronavirüs (covid-19) salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında vatandaşlar tarafından dile getirilen "Televizyona uyarak evden cuma namazı kılınabilir mi?" şeklindeki sorular üzerine Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, Kurul Başkanı Dr. Ekrem Keleş başkanlığında toplanarak karar aldı.

Kurul; “Cuma Namazlarının Evde Kılınması ve Başka Yerde Kılınan Cuma Namazına Televizyon ya da İnternet Aracılığıyla uyulmasının Hükmü” konusunu müzakere ederek karara bağladı.

"İslam’ın şiarlarından sayılan Cuma namazı, cemaatle camide veya açık alanda kılınması gereken temel bir ibadettir." diyen Din İşleri Yüksek Kurulu, "Bu namazın, özel hanelerde kılınması caiz değildir. Evlerde kılınan bir namaz Cuma namazı olarak geçerlilik kazanmaz." kararını verdi.

Kurul, kitle iletişim araçları vasıtasıyla evde cuma namazı kılınmasının caizli konusunda ise, "Cuma namazı da dâhil olmak üzere cemaatle kılınan namazlarda imam ile ona uyanların hakikaten veya hükmen aynı mekânda bulunması şart olduğundan televizyon, internet vb araçlarla yayınlanan namazlara başka yerlerden uyulması da caiz değildir. Bu sebeple imamın namaz kıldırdığı mekânın hakikaten ya da hükmen dışında olan başka bir mahalde bulunan bir kimsenin o imama uyarak namaz kılması durumunda bu namaz geçerli olmaz." dedi.

Kaynak, diyanethaber

Bu haberler de ilginizi çekebilir