• DOLAR 32.549
  • EURO 34.995
  • ALTIN 2424.423
  • ...
Evini okul ve ibadetgâha dönüştüren Kocabey ailesi, sokağa çıkma yasağını fırsata çevirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Adana'nın merkez Seyhan ilçesinde ikamet eden Kocabey ailesi, evlerini adeta okul ve ibadetgâh işlevselliğinde kullanıyor.

Hafta sonunu kapsayan sokağa çıkma yasağının da öncesinden 'Evde Kal' çağrılarına 3 haftadır ailece riayet ettiklerini ve istisnai durumlar haricinde çocuklarını sokağa çıkartmadığını ifade eden baba Mehmet Kocabey (35), çocukları için evin küçük avlusunda salıncakta kurarak ailesi ile eğlenceli vakitler geçiriyor.

Okulların tatil edildiği 16 Mart tarihten bu yana evde çeşitli aktiviteler düzenlediğini ve sokağa çıkma yasağına da uyduklarını belirten Kocabey, "Çocuklarımın öğretmenleri tarafından gönderilen okul derslerini takip ediyoruz. İbadetlerimizi ailemizle beraber cemaatle ihya ediyoruz. Mukabele olarak günlük bir cüz Kur'an-ı Kerim okuyoruz. En az 30 sayfa da kitap çocuklarımla beraber okurken onlardan özet alıyorum. Sosyal aktivite olması açısından çocuklarımla beraber kendi imkânlarımız ile bir kitaplık yapıyoruz. Haftada birkaç kez eğitici ve eğlendirici dini değerlerimizi anlatan filmler de izleyerek can sıkıntısı yaşamamaları için çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

"İbadetlerimi daha rahat yapabiliyorum"

Boş vakitlerinde annesine yardım etmekle beraber kardeşlerine de baktığını ifade eden evin 12 yaşındaki kızı Cennet Kocabey ise, "Evde kaldığımız süreyi iyi değerlendirip kitaplarımızı okuyor ve ödevlerimizi de yapıyoruz. Öğretmenlerimizin EBA aracılığıyla bize gönderdiği sorularımızı çözüp doğru ve yanlışlarımı da babama danışarak öğreniyorum. Öğretmenlerimiz ile iletişim halindeyiz. Evde kaldığımız süre, bizim için avantaj oluyor. Bu sayede ibadetlerimi daha rahat yapabiliyorum. Ailemle de daha fazla vakit geçiriyorum." ifadelerinde kullandı.

"Namazlarımı vaktinde kılıyorum"

Sabah namazını kıldıktan sonra Kur'an-ı Kerim okuyarak güne başladığını vurgulayan Şahin Kocabey de (10) bu süreçte evde kalmanın faydalarından bahsederek "Evde kalmak benim için de faydalı oldu çünkü ileride gireceğimiz sınavlarımıza çalışmak için daha fazla vaktim oldu. Ailemle rahat ve daha çok vakit geçiriyorum. Okulda olduğumuz zaman ezan okunduğunda namazlarımı kılmak için geç kalıyordum. Ama şimdi evde olduğumuz için bunları uygulamamız daha kolay oldu ve namazlarımı vaktinde kılıyorum." dedi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir