• DOLAR 32.587
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2512.213
  • ...
52 STK İHL`lilere Yönelik Saldırıları Kınandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Bölgede İmam Hatip Yurtlarına yönelik yapılan saldırılar, Musatazaf Der, Memur Sen, Mazlum Der, Özgür Der gibi STK`ların da aralarında bulunduğu 53 kurumca kınandı. Diyarbakır İmam Hatip Lisesi öğrenci pansiyonu önünde saat 11.00`de toplanan STK üye ve gönülleri, siyah bez açarak olayları kınadı.

Her insanın farklı bir renktedir
52 STK adına açıklama yapan M. Ali Erdoğan, öğrenci yurtlarına yönelik şiddetin dozunun giderek arttığını ve bu durumun halkın infialine sebebiyet verdiğini söyledi. Düşünce ve fikir bazında her insanın farklı bir renk olduğuna dikkat çeken Erdoğan, kimse kimsenin fikir ve düşüncesini kabul etmeye ve bu görüşler doğrultusunda hareket etmeye zorlanamayacağını söyledi.

Vahşetin Boyutu
27 Mayıs 2011 günü Şırnak ili Cizre ilçesindeki imam hatip erkek öğrencilerinin kaldığı Öğrenci Yurdu, Diyarbakır İmam Hatip Lisesi öğrenci pansiyonu, Nusaybin`de bir özel dershane ve son olarak İmam hatip öğrencilerin barındığı özel yurda Molotof kokteyli ve ses bombalarıyla saldırılması gibi acımasız eylemlerin yapıldığını hatırlatan Erdoğan, tek amaçları eğitim/öğretim olan bu çocukların diri diri yakılmaya kalkışılması vahşet boyutunun ne derece vahim olduğunu gösterdiğini söyledi.

Tüm olaylar biran önce aydınlatılmalı
Kamuoyuna seslenen Erdoğan, sorumluk sahiplerini sağduyuya, tüm siyasi çevreleri de saldırıları kınamaya, herkesi bu tür olayları engellemeye davet etti. "Hiçbir hak, yeni bir haksızlık yaparak alınmaz" diyen Erdoğan, "Tüm bu olayların biran önce aydınlatılması gerektiğini tekrar kamuoyuyla paylaşmayı görev addediyoruz" diyerek, konuşmasını bitirdi.

Açıklamanın ardından toplanan kalabalık sesiz bir şekilde dağıldılar.

M. Salih Keskin - İLKHA


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir