• DOLAR 32.487
  • EURO 34.622
  • ALTIN 2475.186
  • ...
Sokağa çıkma yasağı nedeniyle ürünleri çürüyen pazar esnafının zararı karşılandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yeni tip Coronavirus (Covid-19) salgını tedbirleri kapsamında 30 büyükşehir ve Zonguldak'ta 48 saat süreyle geçerli olacak sokağa çıkma yasağı dün gece 24.00 itibariyle başladı. Semt pazarlarında tezgah açan esnaflar da yasak nedeniyle tezgah açamadıkları dün geceden aldıkları ürünleri ellerinde kaldı.

Ürünleri çürüyen esnaflar, zararlarının giderilmesi için Vali Gül’den destek istedi. Sabah saatlerinde sosyal medya Twtitter hesabı üzerinden açıklama yapan Gül, “Pazarcı esnafımızdan pazara çıkamadığı için bozulma ihtimali olan ürünü bulunan hemşehrilerimiz lütfen bizimle irtibata geçsin, istiyorlarsa tüm ürünlerini satın alacağız.” dedi.

Ürünleri çürüyen esnafın, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile irtibata geçmelerini isteyen Gül, akşam saatlerinde yaptığı açıklamada ise, “Pazarcı esnafımızdan pazara çıkamadığı için bozulma ihtimali olan ürünlerini istiyorlarsa satın alacağımızı açıklamıştık, çok şükür hepsini satın aldık. Yarın müstakil manavlarla Hal’de müstahsile ait ürünleri satın alacağız.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir